Разследващ журналист: Еврото продължава да е в непосредствена близост до хората си

Разследващ журналист: Еврото продължава да е в непосредствена близост до хората си В момента виждаме начина, по който прокуратурата може да се саморазследва. В своя позиция от Асоциацията на прокурорите в България казаха: „Оставете ни на мира, ние имаме вътрешните механизми, по които да си направим контрол и да обработим всеки един случай на злоупотреба “.
Това каза разследващият журналист Николай Стайков от Антикорупционния фонд.
Ние обаче имаме една поредица СГП-leaks, в която пускаме документи, предоставени ни от недоволни прокурори, които виждат какво се случва вътре. Нямаме никакви съмнения в тяхната автентичност и вече няколко дни нямаме никакъв коментар от прокуратурата, което потвърждава тяхната автентичност.
Николай Стайков разказа, че става дума за документи по двата основни казуса – „Нотариуса“ и Осемте джуджета. Според него е изключително важно да се проследи нишката на случаите, включително и по тези документи, за да стане ясно дали прокуратурата може да се саморазследва, но той е категоричен, че отговорът е, че не може.
Според Николай Стайков бившият следовател Петьо Петров - Еврото продължава да е в непосредствена близост до хората си, има вероятност дори да се намира у нас и все още контролира хората, които са работили в неговите кръгове.
23.03.2024, 11:45 часа
246 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha