Пълен провал! Няма кой да чисти снежните пътища в община Враца, кметът моли за помощ софийска фирма

Пълен провал! Няма кой да чисти снежните пътища в община Враца, кметът моли за помощ софийска фирма Пълен провал претърпя поредната обществена поръчка за издирване на фирма за зимно поддържане на пътищата на територията на община Враца, научи агенция BulNews. За да не останат пътищата в общината непроходими, от местната управа са принудени да потърсят помощ от фирми извън региона. Вчера на сайта на общината бе публикувана покана за пряко договаряне, отправена към една единствена фирма – „Монтес“ ЕООД, село Мрамор, столична община.
Припомняме, че в началото на миналия месец от общината обявиха обществена поръчка за зимно поддържане на общинска пътна мрежа за сезон 2018/2019 г. Процедурата бе удължавана няколко пъти, но в крайна сметка никой не пожела да чисти от снега пътищата в общината.
Предвидената сума за почистването на близо 90 километра от пътната мрежа на територията на общината е 137 500 лева без ДДС или 165 000 лева с ДДС. От местната управа поясняват, че обществената поръчка включва почистване от сняг и лед, третиране против заледяване (опесъчаване) на пътните настилки и поддържане на пътищата при зимни условия.
Дали софийската фирма ще се съгласи да поеме отговорността за поддържане на пътната мрежа на територията на община Враца ще стане ясно в края на другата седмица.
16.11.2018, 08:26 часа
7057 1
Коментари

Пецко

16.11.2018, 13:27 часа
оно се знае че пак ше си ринеме пак снего само без да ни казвате че има провал или не затова ще сме най зле че не си вършим работата не време и не само всичко ни куца
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha