Футболистът от Враца Стивън Петков подписа договор с португалски клуб

Футболистът от Враца Стивън Петков подписа договор с португалски клуб Нападателят на "Ботев" (Пловдив) Стивън Петков продължава кариерата си в Португалия. 23-годишният голмайстор на "канарчетата" беше официално представен като ново попълнение на "Фейрензе".  
Петков замина за Португалия, за да уточни личните си условия и да подпише договора си. Преди това ръководството на "Ботев" се договори с колегите си от "Фейрензе" за продажбата на нападателя. Контрактът на юношата на "Левски" с новия му клуб е до 2022 година. Това съобщиха от "Фейрензе", публикувайки снимка на новия си футболист.
"Ботев" (Пловдив) също потвърди продажбата на играча. "Нападателят Стивън Петков вече не е футболист на "Ботев" Пловдив, след като клубът сключи договор с португалския клуб "Фейрензе" за прехвърлянето на състезателните права на футболиста. 23-годишният таран от Враца бе привлечен през есента на 2017 г., като за сезон и половина с жълто-черния екип записа 48 официални участия, в които отбеляза 25 попадения. По време на престоя си в "Ботев" Стивън се отличи с висок процент ефективност пред гола, като бележеше попадение на средно около 100 игрови минути. ПФК "Ботев" благодари на Стивън Петков за професионалното отношение и приноса му за клуба и му пожелава успех в следващите предизвикателства в неговата кариера", написаха "жълто-черните" на официалния си сайт.
С "Фейрензе" Стивън Петков ще се бори да не изпадне от елита на Португалия. Новият отбор на българина е на предпоследното място в класирането с 11 спечелени точки от 15 шампионатни мача до момента през сезона.
04.01.2019, 21:25 часа
1244 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha