Млади творци от Монтана със злато и овации в международни конкурси

Млади творци от Монтана със злато и овации в международни конкурси Златен медал за рисунка получи Сияна Яворова Джелебскаот Монтана. Високата награда е от 10-я Международен конкурс "Ароматът на разцъфтяващото изкуство", който се провежда ежегодно в Индия, каза Таня Василева, преподавателят по рисуване в Студио "Рени Арт":
"През миналата 2018 ние изпратихме рисунки на 12 ученици. Наскоро получихме писмо, в което разбрахме, че златен медал печели Сияна Джелебска, имаме и още награди…Половината деца са с награди, което означава, че нивото ни е много високо. Картината на Сияна Яворова е публикувана в каталог, който ние получихме. Тя представлява образ на момиче, който не е цялостен, и косата се превръща в дива есен. Рисунката е акварелна, тя борави много добре с акварела. Всяка година има награди, експериментира и е едно от силните деца, които обичат изкуството. Да продължават да бъдат вдъхновени, всеотдайни и трудолюбиви."
Специални награди на журито получават Ивана Иванова и Емил Макариев, 3 почетни дипломи се предоставят за творбите на Полина Александрова, Ивена Иванова и Теодора Кръстева, също възпитаници на Студио "Рени Арт". Младите таланти участват в този конкурс за осма година и за осми път печелят злато и овациите на журито в конкурса.
И още една добра новина дойде за учениците, които посещават  Студио "Рени Арт". Тя е от конкурс в Румъния „Цветовете на есента“. Сияна Джелебска е отличена с първа награда. Първите три места са на учениците от студио „Рени Арт“. 
"Честно казано абсолютно никаква идея нямах какво ще стане, не съм очаквала, но съм много щастлива. Гледах да е нещо различно, да бъде пъстро и различно. Харесвам да рисувам, обичам да ходя в студио Рени Арт. Вярвам, че ще успея да стана архитект", сподели Сияна.
17.01.2019, 13:18 часа
947 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha