Инициативата на Мартин Харизанов „Аз избирам да се развивам във Враца“ набира популярност /снимки/

Инициативата на Мартин Харизанов „Аз избирам да се развивам във Враца“ набира популярност /снимки/ Инициативата на врачанския бизнесмен Мартин Харизанов и сдружение „Благотворни приятели“ да подкрепят младите хора да останат във Враца се радва на огромен интерес, научи агенция BulNews. За рекордно кратко време десетки ученици от Враца са дали заявки да се включат в състезанието по предприемачество. 
Първото посещение на Харизанов за разяснения относно състезанието бе в ППМГ „Акад. Иван Ценов“ по покана на директорката Татяна Василева. За изненада на младия бизнесмен залата се оказала тясна за всички желаещи да участват в състезанието ученици от 10 до 12-ти клас. След като Харизанов разяснил регламента за участие и какъв трябва да бъде бизнес планът им, младите врачани представили идеите си и потърсили препоръки за по-добро представяне. 
Очаква се от гимназията да се излъчат минимум 3 отбора. След проведени разговори с директорите и на другите училища в града се оказало, че и те ще излъчат също по толкова отбори, които да се състезават за наградния фонд. 
Харизанов призовава хората да подкрепят инициативата, като харесат и споделят фейсбук страницата й "Аз Избирам Да Се Развивам Във Враца". 
Припомняме, че състезанието се осъществява със съдействието на „Алумини клуб“ към катедра „Финанси и кредит” при Стопанската академия „Д.А.Ценов” в Свищов и Младежки дом – Враца. Участниците се разделят в отбори от по 3-5 човека, като за най-добрите е осигурен награден фонд от 700 лева. Отборът, който е класиран на първо място, ще получи 400 лв. За второ място са отредени 200 лв., а за трето – 100 лв.
Като допълнителен стимул всички участници имат право да получат парично-наградна стипендия, в случай че бъдат приети в специалност „Финанси“ в Стопанската академия „Д.А.Ценов“ в Свищов. Тя е еднократна и е в размер на 200 лева, които ще бъдат преведени на първия 8 декември от следването им. Средствата са осигурени от „Алумини клуб“ към катедра „Финанси и кредит” в Академията, с председател Мартин Харизанов.
Целта на състезанието е младите хора да докажат, че има смисъл да останат във Враца и да създават бизнес в сърцето на Северозапада. Отборите могат да заявяват участие до 29 март при директорите на своите училища. Силите си предприемчивите ученици ще премерят в Младежкия дом на 22 април от 15 часа. 
Допълнителна информация можете да получите на тел. 0877888199
 
19.03.2019, 15:08 часа
4734 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha