Деца от Враца и Пловдив мерят сили за наградата от състезанието„Аз избирам да се развивам във Враца“

Деца от Враца и Пловдив мерят сили за наградата от състезанието„Аз избирам да се развивам във Враца“ Днес в 15 часа стартира състезанието по предприемачество „Аз избирам да се развивам във Враца“. Организатори са председателят на Алумни клуб „Финанси 2013“ Мартин Харизанов, бизнесмените Георги Николов и Борил Коцев, и сдружение „Благотворни приятели“. 
Сред гостите на събитието от страна на финансовата катедра в Стопанска академия „Д. А. Ценов“ са проф. Андрей Захариев – ръководител на катедрата и председател на фондация „Проф. д-р Минко Русенов“, доц. д-р Ангел Ангелов – преподавател в катедрата, гл. ас. д-р Петко Ангелов – катедрен Алумни координатор и докт. Силвия Заркова – двукратен носител на наградата „Млад икономист“ на Съюза на икономистите в България.
В състезанието по предприемачество се включват ученици от 10 до 12-ти клас от Пловдив и Враца. Надпреварата ще се проведе между 16 отбора. За най-добрите е осигурен награден фонд от 700 лева. Отборът, който е класиран на първо място, ще получи 400 лева. За второ място са отредени 200 лева, а за трето – 100 лева.
Като допълнителен стимул всички участници имат право да получат парично-наградна стипендия, която се изплаща след полагане на успешен зрелостен изпит, кандидатстване и прием в редовна форма на обучение в специалност „Финанси“ в Стопанската академия „Д. А. Ценов“ в Свищов. Стипендията е в размер на 200 лева и се изплаща на първия студентски празник при записване като студент в Свищов, но това не е всичко. Ще бъде осигурено и безплатно общежитие за една година, съобщи  проф. д-р Андрей Захариев. Средствата са осигурени чрез фондация „Проф. д-р Минко Русенов“ на база постъпили целеви дарения на обща стойност 11 400 лв., вкл. от Алумни клуб „Финанси 2013“ с председател Мартин Харизанов, преподаватели, банки и застрахователни дружества.
Целта на състезанието е младите хора да докажат, че има смисъл да останат във Враца и да създават бизнес в сърцето на Северозапада. 
 
22.04.2019, 16:38 часа
1860 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha