Потвърдиха африканска чума при дива свиня, отстреляна във Видинско

Потвърдиха африканска чума при дива свиня, отстреляна във Видинско Положителен е резултатът от взетата проба от отстреляна дива свиня в землището на село Коста Перчево, община Кула. Това съобщиха от областната администрация след заседание на областната епизоотична комисия във Видин.
На заседанието са обсъдени и приети конкретни мерки за ограничаване разпространението на заразната болест по свинете, по ред и условия в случай на констатирано заболяване при диви свине.
Със заповед на Регионална дирекция по горите – Берковица са определени ловно-стопански райони, попадащи в зоната около огнището на заболяването в землището на Коста Перчево. В инфектираната зона се допуска извършването само на неотложни земеделски дейности, при стриктно спазване на дадени указания за мерки за биосигурност и инструкции за дезинфекция на селскостопанския инвентар.
Областният управител на Видин Албена Георгиева обясни, че всички институции, ангажирани с превенцията и недопускане разпространението на заболяването, са запознати със своите отговорности. Работи се в синхрон за овладяване на епизоотичната обстановка.
13.09.2019, 16:53 часа
4895 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha