Кметът на Криводол Ицо Доков почна с лобистките схеми в общината, иска да задоволи балдъзето

Кметът на Криводол Ицо Доков почна с лобистките схеми в общината, иска да задоволи балдъзето Новоизлюпеният кмет на Криводол Христо Доков, популярен сред крими контингента като Ицо Доков, започна още през първите месеци на своя мандат да прави опити за прокарване на лобистки предложения в общинския съвет, научи агенция BulNews.
Неопитният градоначалник все още не е доказал, че работи в полза на хората, които са го избрали, но бързо влиза в час за реализирането на порочни схеми с цел лично облагодетелстване.
На 31 януари зам.-кметът на Криводол Валентин Кирилов внася за гласуване в местния парламент предложение за правилник за избирането на обществен посредник /омбудсман/. По закон само общинският съвет може да направи това назначение. От екипа на кмета предлагат изискванията към кандидатите да притежават степен „Бакалавър“ и поне 5 г. общ трудов стаж. За своята дейност омбудсманът трябвало да взима 90% от кметската заплата, което по груби сметки е малко над 2 000 лв. Към тази сума ще се добавят и пари за прослужено време и т.н. За да може общественият посредник да работи пълноценно, той ще има право да си назначи двама сътрудници, като определя и възнагражденията им.
За ужас на вносителя и неговия началник, с 8 на 5 гласа общинските съветници отхвърлят на пръв поглед толкова примамливото предложение. Причината за това е само една.
Още преди внасянето на предложението до ушите на съветници достига мълвата, че Ицо Доков ще пробва да направи сестрата на своята съпруга-Албена Иванова, обществен посредник и предстои опит това да мине през местния парламент. По-късно от действията на общинската администрация става ясно, че наистина балдъзата на кмета се готви за сладкия пост на омбудсман на Криводол. Вбесени от наглостта на Ицо Доков, съветниците провалят схемата и гласуват против. Това не пречи същата Албена Иванова в момента да „коли и беси“ в общинската администрация, без да заема каквато и да е длъжност.
В обществото обаче вече се зараждат съмнения дали през октомври са направили правилния избор с избирането му за кмет. Преди да получи ключа на Криводол, той громеше схемите на своя предшественик Петър Данчев и по тази причина гражданите решиха да направят промяна в общината. Оказа се, че само 3 месеца по-късно Ицо Доков работи по същия порочен начин, заради който си отиде предишният кмет.
Изборът на хората от малкото градче донякъде бе изненадващ, тъй като новият градоначалник има доста спорна репутация.
Това не е първия скандал, в който е замесено името на Христо Доков. През лятото на 2016 г. той скочи на кмета на Криводол Петър Данчев, като се развилня в кабинета му и потроши всичко наред. По същото време съпругата му Миглена нападна с бухалка заместничката на градоначалника Дияна Милетиева. Стигна се до намесата на полицията и само добронамереното отношение на пострадалите остави на свобода полудялото семейство.
Подобна агресия е неприемлива в съвременните отношения и загатва на какво е способен Ицо Доков, ако някой проваля схемите му. Да му мислят гражданите, които трябва да влязат в неговия кабинет в приемния му ден. Може би, за всеки случай, отвън трябва да дежурят по една патрулка и линейка, щото не се знае, знае ли се….
06.03.2020, 08:50 часа
10716 6
Коментари

Ох котьоо

06.03.2020, 17:39 часа
Ооххх, балдъзоо, сеги заплатка, утре като позахлебя и апартамент у Сениче може, а ако барна и некоя обществена поръчка може и в Барцелона. Знаеш, че на чуждото не съм стиснат, ама и ти требва да се поотпущиш.

Torlak

06.03.2020, 14:54 часа
Е па убава а, да я *б@

Мартин

06.03.2020, 14:14 часа
Тази лелка не е лоша май

Петьо

06.03.2020, 14:13 часа
ОСТАВКА!

И преди 100 г. пак е било така

06.03.2020, 12:00 часа
"Който има балдъза, тъче на два г@за" - ама требва и да плаща, а Ганьо не обича да плаща със свой пари, най добре с чужди, обществени. Шебеците и Тиквите "управляват".

Дунди

06.03.2020, 09:40 часа
Е защо така са направили тези съветници. Чак да не повярва човек.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha