Израел и Гърция сключиха най-голямото до момента споразумение в областта на отбраната

Израел и Гърция сключиха най-голямото до момента споразумение в областта на отбраната Израел и Гърция подписаха най-голямото споразумение в областта на отбраната досега, което включва създаването на международен център за летателно обучение за гръцките военновъздушни сили. Това съобщи израелското Министерство на отбраната цитирано от РИА „Новости” и „Фокус”.
"Сумата на споразумението е около 5,5 млрд. шекела (б.р. около 1,7 млрд. долара) и включва създаването и експлоатацията на международен център за летателно обучение за гръцките ВВС за 22 години", се казва в изявлението.
Министерството отбелязва, че в петък директорът на Службата за международно сътрудничество в отбраната (SIBAT) на израелското министерство на отбраната бригаден генерал от резерва Яир Кулас е подписал "най-голямото споразумение за отбрана" между Израел и Гърция до момента.
Като част от споразумението израелското министерство на отбраната и израелска компания ще оглавят създаването на Международен център за летателно обучение за гръцките военновъздушни сили, който ще бъде оборудван с десет тренировъчни самолета М-346, произведени от италианската компания Leonardo.
Според израелския министър на отбраната Бени Ганц, „това споразумение за сътрудничество се основава ... на силната връзка между министерствата на отбраната на Гърция и Израел“.
Министърът изрази увереност, че споразумението "ще укрепи икономиките на Израел и Гърция и по този начин партньорството между двете страни ще се задълбочи на отбранително, икономическо и политическо ниво".

18.04.2021, 16:30 часа
914 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha