Защо и как тоалетната хартия е опасна за здравето

Защо и как тоалетната хартия е опасна за здравето

В днешно време трудно може да си представим живота без тоалетна хартия. Тя основно е предназначена за използване от хората след дефекация или уриниране. 
Установено е, че за първи път тоалетната хартия се е ползвала в Китай през 589 година. От тогава до днес обаче тя е претърпяла трансформация. 
Лекарите са установили, че използването на тоалетна хартия често води до развитие на различни патологии. Учените свързват това обстоятелство с факта, че тоалетната хартия не премахва напълно всички следи от изпражнения от повърхността на кожата.
Остатъчното замърсяване допринася за разпространението на патогенни бактерии и в резултат на това за появата на инфекции на пикочните пътища. На свой ред триенето със суха тоалетна хартия води до появата на анални фисури, както и хемороиди.
Освен това тоалетната хартия може да съдържа химически добавки, като аромати, чието въздействие върху тялото е напълно непредсказуемо.
Учените признават, че тези съединения са способни да провокират развитието на ракови тумори. Лекарите съветват да се откажете от тоалетна хартия, вместо това да използвате вана с биде или просто мокри кърпички.

09.05.2021, 12:25 часа
960 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha