След 25 години! И Бъгси напусна „Конкурент“, Гошо Синдика остана сам като куче

След 25 години! И Бъгси напусна „Конкурент“, Гошо Синдика остана сам като куче Легендарният уредник на врачанския вестник „Конкурент“ Явор Иванов-Бъгси напусна миналата седмица потъващия кораб, научи агенция BulNews.
Той е последният от екипа на създателя и първи собственик на изданието Даниел Бузов, който реши да скъса с фалиралия всекидневник и то след 25 г. работа в него.
Уредникът е този човек, който извършва цялата техническа част по изданието, за да може то да стигне до печатницата. На практика без него „Конкурент“ няма как да отиде до сергиите и затова е въпрос на време той да спре да излиза. Така ще бъде сложен логичният край на дългата агония на вестника, превърнат в парцал.
След напускането на Бъгси в редакцията остава само главният редактор Георги Александров, по-известен в обществото като Гошо Синдика. Дребничкият журналист направи всичко по силите си да затърка „Конкурент“. Още при завръщането му в изданието демонстративно напусна половината екип, несъгласен с методите му на работа. През следващите години плавно си тръгнаха и останалите членове, за да дойде сегашният момент той да остане сам като куче в редакцията.
„Конкурент“ може би е единствената медия в света, в която не работи никой друг, освен главният редактор. По коридорите остана да се мотае само шефката на рекламния отдел Мариана Димитрова, която обаче не може да се махне, тъй като има да получава пари. Тази ситуация не е нормална и по всички правила на бизнеса би трябвало седмичникът да спре да излиза.
След като през 2012 г. собственик на изданието стана Делян Пеевски, тиражът му започна катастрофално да пада, за да се стигне до унизителните 500 копия на седмица. Очевидно санкционираният по закона „Магнитски“ депутат от ДПС е загубил интерес към своята придобивка във Враца и няма кой да налива средства в съсипания вестник.
За Гошо Синдика ще остане историческата роля да удари ключа на редакцията на един от най-влиятелните регионални вестници в България. Някога…
07.02.2022, 08:50 часа
4392 1
Коментари

Краси разбирача

07.02.2022, 17:56 часа
Щом и Явор напусна, значи работата е много зле. Май ще се окаже истина, че Конкурент фалира
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha