Фотоизложба „Килимът на моята баба“ ще покаже историческият музей в Чипровци

Фотоизложба „Килимът на моята баба“ ще покаже историческият музей в Чипровци Фотоизложба „Килимът на моята баба“ ще покаже историческият музей в Чипровци за празника на килима, съобщи директорът на музея Анита Комитска.
Със свои снимки в изложбата ще могат да се включат чипровчани, които живеят в града, в страната и в чужбина. Единственото условие е в кадъра да има баба тъкачка, килим и внуче. Срока за изпращането на снимките е 26 април.
Фестивала на чипровския килим ще се състои от 29 април до 1 май в Чипровци. В трите дни на проявата са предвидени демонстрации на изработка на прочутите по цял свят чипровски килими, възможност за продажба на продукцията на местни майстори, фотоизложби, тематични лекции. На площада в Чипровци ще се продават и направени от местни занаятчии продукти, както и екологични храни, дело на местни майстор готвачи.
Фестивалът ще бъде придружен с богата културна програма, който включва концерти на рок-група „Сигнал“, на певицата Райна и на духови оркестри от общината и региона, съобщи кметът на Чипровци Пламен Петков.
22.03.2022, 16:30 часа
418 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha