Катаджии изпотиха с проверки над 2000 шофьори в Монтанско, повече от половината са били в нарушение

Катаджии изпотиха с проверки над 2000 шофьори в Монтанско, повече от половината са били в нарушение 1 211 санкции са наложени при специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движение по пътищата на територията на област Монтана.  Данните са за периода от 7 до 24 юли. 
В хода на акцията са проверени 2 282 моторни превозни средства. За установените нарушения са съставени 321 акта и са наложени 890 глоби с фиш. 
Операцията се е провела на територията на цялата страна и е за спазване на Закона за движението по пътищата. Акцент в контрола на пътя е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори. 
В Монтанско са санкционирани 17 неправоспособни шофьори, 13 пияни водачи и 8, употребили наркотични вещества. Двама водачи са отказали да им бъде направен тест за наркотици.
При проверките на пътя са глобени още 20 водачи за неправилно изпреварване, 6-ма – за нарушения с непосредствена опасност, 4-ма – за преминаване на забраняващ сигнал на светофарната уредба. През периода са връчени 173 електронни фиша за превишена скорост и са издадени 35 заповеди за налагане на принудителни административни мерки.
 
26.07.2022, 12:06 часа
879 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha