Повод за гордост! Орлин Павлов се нареди сред многобройните доволни клиенти на „Къща на камъка“

Повод за гордост! Орлин Павлов се нареди сред многобройните доволни клиенти на „Къща на камъка“ Родната звезда Орлин Павлов се нареди сред многобройните доволни клиенти на „Къща на камъка“ във врачанското село Бели извор. 
Фирмата е ненадминат лидер в художествената обработка на всички видове скални материали. Нейната слава се простира отвъд пределите на Враца и региона. Доказателство за това е, че преди време със собствениците Васил и Борис Цекови се свързал самият Орлин Павлов. Той поискал от двамата млади братя да направят барелеф на неговия именит дядо Павел Л. Павлов. 
Предшественикът на гласовития певец е летец, герой от Втората световна война. Отбранява небето над София по време на англо-американските бомбардировки. На 10 декември 1943 г. капитан Павлов атакува американски бомбардировач, при което самолетът му е уцелен и се разбива в Трънско. Посмъртно е повишен във военно звание полковник и е награден с орден „За храброст“, а името му е вписано в „Златната книга на Българските военновъздушни войски“.
В родното село на летеца – плевенското Тръстеник, бил направен бронзов паметник на местния герой. Неотдавна обаче той бил откраднат и Орлин Павлов подел инициатива за създаването на нов. След като направил проучване, той се спрял на „Къща на камъка“ и не останал разочарован. Барелефът от бял мрамор на дядото на певеца вече е готов и скоро ще бъде поставен в родното му село, за да се помнят подвизите му в името на родината. 
Врачанската фирма развива своята дейност от далечната 1991 година. Братята разполагат с единствения на Балканите робот, който извайва различни фигури с изключителна прецизност. След това, за да „оживее“ образът, се извършват довършителни работа на ръка от майсторите във фирмата. 
Освен паметници и скулптури, „Къща на камъка“ изработва още фонтани, барбекюта, камини, чешми, беседки и всякакви декорации и архитектурни детайли за вашия дом, градина или търговски обект.  
Всеки, който иска да се запознае с красивите произведения на майсторите, може да го направи на сайта на фирмата, както и на страницата ѝ във фейсбук. 
22.02.2023, 08:40 часа
4764 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha