Язовирите в областите Враца и Монтана се изпускат контролирано

Язовирите в областите Враца и Монтана се изпускат контролирано "Язовирите на територията на областите Враца и Монтана се изпускат контролирано и няма опасност за населението. Техническото състояние на съоръженията е добро", обясни ситуацията след последните поройни дъждове управителят на "Напоителни системи" ЕАД, клон "Мизия", Людмила Тошева.
"Нямаме проблеми. Язовирите се изпускат по режим както сме го правили досега и нямаме никакво повишаване на нивата, нито някъде по съоръженията има проблеми", каза още тя.
Под контрол са и язовирите на територията на област Враца, така че да не създават проблем на населените места по течението на реките, в които се изпускат водите.
"Нямаме проблемни язовири във Враца. "Дъбника" се държи под контролен обем. Язовир "Върбешница" се изпуска в момента, но нямаме някакви драстични повишения и ние го изпускаме с количества, с които се съобразяваме с нивото на реката. Няма никакви проблеми, няма повишаване на нивата на реките. Не предизвикваме каквито и да било наводнения", заяви Тошева./БНР
28.06.2023, 10:53 часа
817 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha