Отчитат сериозен спад в търсенето на дърва за огрев от домакинствата в Северозапада

Отчитат сериозен спад в търсенето на дърва за огрев от домакинствата в Северозапада Отчитат сериозен спад в търсенето на дърва за огрев от домакинствата в Северозапада, научи BulNews.
В момента складовете с дърва за огрев в Северозапада са пълни и не се чака ред, уверяват както горските, така и търговци. Но наплив от клиенти няма.
„Миналата година и по-миналата беше някаква истерия. Не беше нормално това нещо. Сега всичко е спокойно. Цените малко варират - нарязани и нацепени дърва, доставени до клиента, са 160 лева“, разказва търговец на дърва.
От 170 лева за кубик миналата година, цената през тази се движи между 150 и 160 лева, но семейство Йотови от врачанското село Царевец е решило тази есен да си спестят този разход. 
„Миналата година ги взехме повече, защото мислехме, че ще станат много скъпи, бяха по 170 лева. Сега не знам колко са, но за нашите пенсии е скъпо“, обяснява Христинка Йотова.
Търсенето е в пъти по-малко от миналата година, отчитат от Северозападното държавно предприятие. „Имаше презапасяване, хората ги беше страх може би заради войната, че ще има прекъсване на електрозахранване“, коментира темата и инж. Крум Николов.
Точно заради страховете около доставките на газ, част от домакинствата миналата зима предпочетоха да се топлят на дърва. Сега обаче се връщат към синьото гориво.
24.09.2023, 13:33 часа
1802 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha