Удар на полицията! Разкриха светкавично подпалвачите на 3 коли и мотор в подземен паркинг във Враца

Удар на полицията! Разкриха светкавично подпалвачите на 3 коли и мотор в подземен паркинг във Враца Полицията е заловила 2-ма души за палежа на коли в подземен паркинг, заради който се наложи евакуация на цял блок във Враца, съобщават от МВР. 

Извънредно! Палеж на кола едва не изби десетки в блок във Враца, евакуират хората през прозорците /снимки/

Припомняме, че огненият атентат бе извършен в събота през нощта. Неизвестен пироман е счупил прозорец на подземния паркинг в чисто новата кооперация до „Кауфланд“ в града, след което е хвърлил запалителна течност върху лек автомобил „Фолксваген Пасат“. Пламъците се прехвърлили и на спрян до него мотор „Ямаха“ МТТ 850, джип „Опел Антара“ и джип БМВ.
Тъй като там няма движение на хора, за пожара станало ясно едва след като димът започнал да влиза на талази в апартаментите над помещението. Настанала паника, тъй като в тъмното никой не знаел какво е станало. На мястото на бедствието пристигнали огнеборци с вишка, които започнали да евакуира хората през прозорците. 
След проведено разследване полицията във Враца е арестувала 2-ма души. В пряка съпричастност към деянието са установени двама на 47 и 30 години от Враца. На по-възрастния е взета мярка за процесуална принуда „Задържане под стража“ за срок от 72 часа, а другият е задържан за срок до 24 часа и работата продължава, обявиха от пресцентъра на областната дирекция на МВР в града под Околчица.
Както агенция BulNews съобщи, целта на атаката е бил автомобилът на надзирател във врачанския затвор. Изгорелият джип „Опел Антара“ е собственост на бившия шеф на КАТ Иван Тодоров, а другият пострадал джип БМВ е на известен земеделец.
13.10.2023, 10:54 часа
8773 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha