Полицията се похвали: Разплетоха случая със запалените коли на подземен паркинг във Враца, в дъното е изпепеляваща страст

Полицията се похвали: Разплетоха случая със запалените коли на подземен паркинг във Враца, в дъното е изпепеляваща страст Полицията във Враца разплете светкавично случая с палежa в подземен паркинг във Враца, при който изгоряха три коли и мотор, а животът на десетки врачани бе изложен на риск. 
Вече са разкрити както поръчителят, така и извършителят на деянието и неговият помагач, съобщиха на извънреден брифинг преди минути окръжният прокурор на Враца Владимир Сираков, директорът на областната дирекция на МВР ст. Комисар Красимир Йончев и шефът на районното управление Димитър Шейнов. 

Извънредно! Палеж на кола едва не изби десетки в блок във Враца, евакуират хората през прозорците /снимки/

Нанесената щета е за 250 000 лева. 

Удар на полицията! Разкриха светкавично подпалвачите на 3 коли и мотор в подземен паркинг във Враца

Рецидивист с 9 предишни провинения е човекът, който е хвърлил запалителната течност по автомобила на надзирателя във врачанския затвор „Фолксваген Пасат“. Той е на 47 години, разкриха от полицията. Наложена му е мярка за неотклонение задържане под стража за 72 часа, предстои да бъде привлечен в качеството си на обвиняем. 
Поръчителят пък е на 30 години, казаха още от полицията и прокуратурата. Той е с чисто криминално минало. Мотивите му са изцяло лични, увериха разследващите, като потвърдиха информацията, която единствено агенция BulNews разкри след инцидента, че в дъното на всичко е любовна драма. 
Заловен и помагачът в деянието. Той е на 31 години и по неофициална информация става въпрос за шофьора във въпросната нощ. Предстои на него също да му бъде взета мярка за неотклонение. 
Случаят е особено тежък и ще се гледа по член 330 от НК, а утежняващ фактор е и, че се касае за трима души, които са действали в група. 
13.10.2023, 17:15 часа
7596 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha