Право на отговор

Право на отговор ПРАВО НА ОТГОВОР

От Светлин Петров - жител на с. Софрониево, Общ. Мизия

Уважаема редакция, 
Във връзка с публикацията ви от 10 октомври тази година, използвам правото си на отговор, за да заявя, че информацията, която сте публикували, е невярна и манипулируема, както и че във вашата публикацията са изложени факти, които не отговарят на истината, а именно:
1. земята, която арендувам е около 230 дка, а не както е посочено от вас 1000 дка;
2. личните ми взаимоотношения в миналото със служител на НАП – гр. Враца, не са били съпроводени с едничката цел за облагодетелстване от моя страна, както и не са съпътстващи нарушения на законите от нейна страна (липсват такива сигнали в НАП);
3. животните, които отглеждам, са мои и на мои близки приятели. Броят им е далеч не същият, какъвто уж съм декларирал (визирам броят посочен от вас в публикацията);
4. нямам криминално минало;
5. уважаваната д-р Андреева, светла й памет, чийто роден дом е в селото, е спомената с лично име, което не отговаря на истината (достатъчно косвено доказателство за подадените до изданието ви лъжи). Тя се казваше Христина (в публикацията е написано името Христка, което е името на нейна сватя) и не съм уличен във взлом на дома й. При разследване на случая се твърди, че част от вещите й са намерени в дома на личност от селото, към онзи момент заемащ висока позиция, което е всеизвестно на жителите от село Софрониево. 
6. гнусното "зверство", което ми се приписва, също е огромна лъжа. В разстояние на седмица проучвах заедно със съселяни  името на "жертвата", тъй като не ми е известен такъв срамен  епизод от биографията ми, макар, че в публикацията се твърди, че се е случил в юношеството ми и даже в детските ми години. Узнавайки името на "жертвата" на "насилие" от моя страна, бях изумен, тъй като тя има много тъжен живот от години (изключващ мое подобно или друго вмешателство в него). По тази причина не проведох и не желая да проведа разговор с нея, относно изнесените "шушукания" - дали тя е източника или друг и дали й е известно, че й е причинено такова зверство от моя страна преди много години. 
Аз също имам деца и внуци, за които съм полагал грижи през годините и към настоящият момент, и с които съм в много добри отношения. С майката на децата ми сме щастливо разведени, ако трябва да бъда конкретен. 

Дата: 23.10.2023г.
С уважение: Светлин Петров
23.10.2023, 11:18 часа
1421 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha