Сръбският милиардер Драган Шолак купи „Булсатком”, пуска 5G

Сръбският милиардер Драган Шолак купи „Булсатком”, пуска 5G United Group на сръбския милиардер Драган Шолак обяви днес подписването на договор за придобиването на „Булсатком“ – доставчик на сателитна телевизия за домакинствата и бизнеса в България, както и бъдещ мобилен оператор.
Придобиването е част от дългосрочната стратегия на водещия доставчик на телекомуникационни и медийни услуги в Югоизточна за разширяване и укрепване на пазарното й присъствие в България, обявиха оттам в съобщинеето си до медиите. Към момента United Group оперира в осем държави в региона, като това придобиване ще ускори допълнително нейния растеж.
„Булсатком“, основан през 2000 година, е доставчик на платена сателитна телевизия на българския пазар. Понастоящем компанията обслужва клиенти, включително домакинства и бизнес абонати, чрез своите услуги за сателитна телевизия, IPTV и интернет. Компанията има също така собствена национална оптична инфраструктура и дистрибуторска търговска мрежа.
Сделката ще бъде финализирана след получаване на всички приложими антитръстови одобрения, допълват от меодународната компания.
Виктория Боклаг, главен изпълнителен директор на United Group, я коментира така: „Придобиването на „Булсатком“ е поредният важен етап от дейността на United Group в България, ключов пазар за нашата стратегия за растеж. Затвърждаваме нашия ангажимент да предлагаме на българските потребители най-качествените продукти и услуги и ще продължим да инвестираме в инфраструктура, технологии и съдържание.“
Николай Андреев, главен изпълнителен директор на Vivacom, пък заяви: „Ние знаем, че „Булсатком“ премина през труден период и бе изправен пред много сериозни предизвикателства в настоящата икономическа среда. Но сме уверени, че тази сделка е чудесна възможност за компанията да се възстанови и да ускори по-нататъшното си развитие.
Присъединявайки се към семейството на United Group, клиентите на „Булсатком“ ще получат достъп до широк набор от услуги, включително висококачествени и иновативни продукти, широколентови, DTH и 5G технологии. С тази инвестицияще подобрим значително и услугите на настоящите клиенти на компанията.“
United Group стъпи на българския пазар през 2020 година с придобиването на Vivacom. Оттогава групата предприе редица значителни стъпки, за да засили своето присъствие. Сред постиженията й са разработването на най-голямата 5G мрежа в страната и пускането на първата 10GIGA оптична мрежа. U
Базираната в Нидерландия United Group е водещ телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа. Компанията развива дейност в осем държави и има над 15,5 милиона потребители и близо 15 000 служители. Генерира годишни приходи в размер на близо 2,7 милиарда евро.
09.11.2023, 15:48 часа
1078 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha