Цветан Петров се закле като кмет на Лом /снимки/

Цветан Петров се закле като кмет на Лом /снимки/ Цветан Петров положи клетва като кмет на община Лом. Това стана по време на тържествено заседание на Общински съвет пред областния управител Ивайло Антонов, отец Нестор, директори на държавни институции и граждани. Клетва положиха и 21-те общински съветници, както и новоизбраните кметове на селата Замфир - Тотка Георгиева, Детелина Радевска на Трайково, Тотка Живкова на Сталийска махала, Димитър Иванов на Сливата, Младенка Милева на Добри дол, Росен Йосифов на Долно Линево, Милен Милчев на Станево  и Крум Замфиров на Ковачица.
„Всички ние новоизбраните кметове и общински съветници ще работим отговорно и честно за общината. Отдавна изтече времето на приказките. Сега е време за работа. Хората очакват точно това. Трябва да се хванем за ръце и заедно да работим за развитието на Лом и неговия просперитет. В работата си като кмет ще разчитам на цялостната подкрепа на народните представители, областния управител и хората“, заяви в приветственото си слово новоизбраният кмет на Община Лом Цветан Петров.
„Положихте клетва, за да служите за доброто на хората. Те очакват от вас идеологичност. В лицето на новоизбарния кмет Цветан Петров се надявам да видим едно изключително прозрачно управление на община Лом“, заяви депутатът Ванина Вецина.
ГЕРБ остава първа политическа сила в град Лом. Тя ще има 9 съветници от 21 в новия местен парламент. Това са Христина Христова, Михаил Пасланджийски, Тони Рангелов, Филип Димитров, Цветомир Колицов, Юлия Горанова, Димитър Димитров и Александър Михайлов и Владимир Петров. Досегашният кмет д-р Гаврилов е подал молба за напускане на общинския съвет, както и Милена Тодорова от ПП-ДБ.
Втора сила е ДПС, която има 7 избрани сенатори. Сред тях са Пенка Пенкова, Албена Иванова, Борислав Борисов, Йордан Иванов, Коста Генчев, Михаил Михайлов, Виктория Владимирова.
"Продължаваме Промяната - Демократична България" ще бъдат представлявани от Даниел Иванов и Дилян Симеонов.
БСП има двама избрани - Красимир Иванов и Десислава Александрова.
Тържествената сесия се водеше от доайенът Пенка Пенкова. Нейната кандидатура бе и единствената издигната за председател на Общинския съвет. Положителният си вот за дългогодишния кмет на крайдунавския град дадоха 16 от съветниците. Петима не подкрепиха никого.
„След 3 мандата като кмет на Община Лом сега вече съм от другата страна на барикадата – законодателната власт. Аз съм идеологичен човек и ще дам всичко от себе си за развитието на общината“, заяви Пенка Пенкова.
14.11.2023, 13:47 часа
1173 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha