Протестът срещу БФС в София доведе до сблъсъци между фенове и полиция, има ранени /снимки/

Протестът срещу БФС в София доведе до сблъсъци между фенове и полиция, има ранени /снимки/

Организираният протест срещу Българския футболен съюз (БФС) около националния стадион "Васил Левски" в София ескалира и доведе до сблъсъци между полицията и феновете. Служителите на реда използваха водно оръдие, след като протестиращи хвърлиха бомбичка по тях, а преди това запалиха факли и димки. Феновете продължиха да хвърлят предмети, а полицията ги изтласка назад по улица "Гурко".
Стигна се до сблъсъци между полиция и феновете, като по информация на Би Ти Ви има пострадали.
Хиляди футболни фенове от цялата страна се събраха, за да изразят недоволството си срещу ръководството на Българския футболен съюз (БФС) на организиран протест в София. Той започна в 17 часа в района около Националния стадион "Васил Левски". На съоръжението в 19 часа започна европейската квалификация между България и Унгария.
На протеста присъстват фенове на "Левски", ЦСКА, "Ботев" (Пловдив), "Локомотив" (Пловдив) и други.
С викове "Оставка" и нецензурни скандирания към президента на БФС Борислав Михайлов и неговия заместник Йордан Лечков след 17.25 ч. голяма група фенове на "Левски" се позиционира срещу сектор А на Националния стадион.
Запалянковците на ЦСКА са базирани около "Орлов мост" и езерото Ариана, където има допълнително присъствие на полиция и жандармерия.
Малко след 18 часа под ескорта на жандармеристи феновете на ЦСКА тръгнаха по булевард "Васил Левски" и също се присъединиха към останалата група срещу Сектор А на стадиона.
След първоначални викове и призиви за "Оставка", започнаха да летят ракети и бомбички към охраняемата зона, обособена от униформените. След няколко призива от полицията, че с действията си феновете нарушават обществения ред, беше използвано водното оръдие.
След като и то не отблъсна тълпата, полицията излезе от охраняемата зона, изтласквайки феновете.
В момента полицията обособи периметър по-близо до булевард "Васил Левски" пред Министерството на младежта и спорта, където се е събрала голяма група фенове. Тя изхвърли заграждения и обърна няколко контейнера за смет.
По-късно феновете бяха изтласкани още по-назад.
Недоволството на запалянковците беше предизвикано в последните седмици в резултат на управлението на БФС и след серията от загуби на националния отбор, което пък доведе до вълна от скандирания "Оставка" на футболните стадиони в България по време на мачовете в Първа лига в 18-ата минута, символизирайки 18-те години, в които Борислав Михайлов управлява БФС.
По-късно неодобрението придоби още по-голям мащаб, след като домакинството на двубоя с Унгария беше разходено София-Пловдив - Кърджали и обратно София именно за да се избегне протестът срещу БФС.

16.11.2023, 20:32 часа
626 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha