Вижте прогнозата за времето до края на работната седмица

Вижте прогнозата за времето до края на работната седмица През следващото денонощие над страната ще бъде предимно облачно. Атмосферното налягане ще се повишава и до края на деня ще е по-високо от средното за месеца, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология.
През нощта ще е почти тихо. В Северозападна България ще превалява дъжд, докато над останалата част от страната ще е почти без валежи. Минималните температури ще са предимно между 4° и 9°, в София - около 5°. 
Утре на места в планинските и източните райони от страната ще превали дъжд. Ще духа слаб, в Лудогорието - умерен вятър от североизток. Максималните температури ще са между 9° и 14°, в София - около 10°.
Над Черноморието ще бъде облачно и в следобедните часове ще има валежи от дъжд, по-значителни и на повече места по южното крайбрежие. Ще духа умерен вятър от североизток. Максималните температури ще бъдат 13° - 15°. Температурата на морската вода е 9° - 11°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.
Над планините ще бъде облачно и с валежи от дъжд, над около 1800 метра - от сняг. Ще духа умерен вятър от югозапад, който до вечерта ще се ориентира от север-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 9°, на 2000 метра - около 3°.
В четвъртък ще бъде предимно облачно, на отделни места ще има слаби превалявания от дъжд. Вятърът ще се ориентира от запад-югозапад, след обяд ще се усили и ще започне затопляне. Минималните температури ще са между 4° и 9°, а максималните - между 7° и 12°. 
В петък вятърът ще се усили още, особено в Източна България, дневните температури там ще достигат на места 17-19°. След временно намаление, облачността отново ще се увеличи и след обяд от северозапад ще започнат валежи от дъжд. Към вечерта вятърът в западната част на Дунавската равнина ще се ориентира от северозапад и ще започне бързо застудяване. 
21.11.2023, 15:00 часа
458 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha