Калин Каменов: Ситуацията в община Враца е тежка, цялата налична техника работи

Калин Каменов: Ситуацията в община Враца е тежка, цялата налична техника работи Кметът на Враца Калин Каменов излезе с призив заради усложнената зимна обстановка в общината. 
Ето какво написа той в личния си профил във фейсбук:
"Ситуацията в община Враца е тежка! 
През последните часове ни връхлетяха обилен снеговалеж и силен северен вятър. В резултат на това бяха счупени и съборени стотици дървета и клони, всички села останаха без електричество, а на места бе спряна и водата. Заради силните снегонавявания бяха прекъснати транспортните връзки до няколко населени места, а през целия ден се борихме да вадим от преспите бедстващи автомобили и граждани. Вярно е, че всеки плаща данъци и очаква от екипите по снегопочистване да ловят снега във въздуха, но уви, не се получава точно така.
Знам, че всеки един от вас е в правото си да бъде гневен, че улицата, по която се движи, не е идеално почистена или пък е непроходима. Истината обаче е, че срещу природата невинаги можем да се борим, дори и да влагаме всичките си възможни сили.
През последните 24 часа работеше цялата налична техника и въпреки това, ефект почти не се виждаше. Аз самият бях в една от машините през целия ден и мога да ви уверя, че 30 минути след почистването на улицата, тя изглеждаше така, сякаш от там не е минавал снегорин. Затова призовавам всеки един от вас за малко повече разбиране и търпение.
Искам да благодаря на всички, които през последното денонощие са на терен и работят неуморно, без никаква почивка. И в момента продължаваме да се борим с трудната обстановка. В разчистването на града са включени много хора - екипи на БКС, общински служители, гражданска защита, военнослужещи, полицаи, граждани, фирми и арендатори. Въпреки това обстановката все още е сложна. Не случайно обявихме и частично бедствено положение. Това е и причината днешният ден да бъде неучебен. Призовавам всички учебни заведения да мобилизират своите екипи и да се включат в почистването на районите около яслите, детските градини и училищата. В много от тях все още е опасно да се преминава и поради тази причина преценихме, че животът, здравето и сигурността на децата са на първо място и е по-добре те да си останат вкъщи.
Всички служители на администрацията и звената към общината днес също ще се включат в почистването на тротоарите в града.
27.11.2023, 08:28 часа
3147 3
Коментари

3210

28.11.2023, 11:17 часа
В гр.Враца подготовката за снегопочистване се оказа под критичния минимум. Никой не иска да се ловят снежинките във въздуха! Вече трети ден не са почистени спирките на обществения транспорт, пасарелките и мостовете над р.Лева, тротоарите и улиците!

До Кмета

27.11.2023, 11:12 часа
Сега ако кмета е на място трябва да уволни веднага шефа на БКС! Този да си отиде на село където му е мястото, врачани не го понасят и не го искат в града.

Донкинска

27.11.2023, 09:30 часа
То тва не е като играенето на хоро, Калинчо! Взимай пример от Арбанаси - и там прикрадват, ама по-малко и е чисто!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha