След уволнението на Валери Иванов: Служители на ВиК-Монтана излязоха на протест

След уволнението на Валери Иванов: Служители на ВиК-Монтана излязоха на протест Служители на ВиК-Монтана и ръководството на синдикатите в дружеството се обявиха срещу освобождаването на досегашния управител Валери Иванов.
Припомняме, че вчера на извънредно общо събрание на акционерите на ВиК решиха той да бъде освободен и за временен управител бе избран Радослав Георгиев.

Извънредно! Уволниха управителя на „ВиК“ в Монтана Валери Иванов, младеж от Видин му сяда в стола

В общото събрание е участвал само представител на държавата, която притежава 51% от акциите на дружеството.
Часове след извънредното събрание на акционерите на ВиК-Монтана служители от дружеството изразиха категорично недоволство от взетото решение, и се обявиха в подкрепа на досегашния управител. В началото на тази година Валери Иванов е спечелил конкурса и има договор за управление на дружеството за 3 години. Според синдикатите смяната е по политически причини.
„Доста ВиК управители в страната са сменени по политически причини, това не е управител на гастроном, за да бъде сменен, хората ще бъдат потърпевши“, заяви Илиян Каменов, председател на „Подкрепа“ във ВиК.
Уволнението е безпрецедентно, а назначение на новия управител е безпринципно, заявиха недоволните. Основанието за освобождаване на Валери Иванов - отнет достъп до класифицирана информация е отпаднало, тъй като от 24 ноември тази година достъпът му е възстановен.
Според Наталия Железова от сектор „Човешки ресурси“, "не може да се говори за някаква основателна причина за смяна на управителя".
„Дружеството стои стабилно, обслужва всички свои задължения, разплаща се с персонала, бюджета и контрагенти“, каза Наташа Стоянова, ръководител „Финанси“ .
Според Валери Иванов в момента десетки места са без вода и това са много по-важни неща.
„Ситуацията е тежка и това, което се случва с моето освобождаване е по-маловажно от нещата и хората, които трябва да имат вода и вече 100 часа са без вода и ел. захранване“, заяви той.
Проведеното във вторник  извънредно общо събрание е инициирано от Валери Иванов през месец юли, но мотивът за него – отнет достъп до класифицирана информация, вече не съществува. Вероятно заради това представители на 10-те общини от региона, които също са акционери във ВиК, не са участвали в събранието.  
29.11.2023, 15:36 часа
1282 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha