Извънредно! Уволниха управителя на „ВиК“ в Монтана Валери Иванов, младеж от Видин му сяда в стола

Извънредно! Уволниха управителя на „ВиК“ в Монтана Валери Иванов, младеж от Видин му сяда в стола На извънредно общо събрание на акционерите на „Водоснабдяване и Канализация“ в Монтана, проведено днес в столицата, е освободен дългогодишният управител Валери Иванов, научи агенция BulNews.
До провеждането на конкурс дружеството ще се управлява от Радослав Георгиев от Видин. Той е на 35 г. На местните избори преди месец е бил кандидат за общински съветник от ДБ /Демократична България/.
Нито един от кметовете на 10-те общини в област Монтана, които са акционери във „ВиК“, не е уведомен за провеждането на извънредното общо събрание. В него са участвали само двамата представители на държавата, които са гласували освобождаването на предишния и избора на настоящия управител.
На последната сесия на общинския съвет в Монтана съветниците избраха председателя Иво Иванов да гласува като представител на Община Монтана на редовното присъствено заседание на Общото събрание на Асоциация по „ВиК“ на обособената територия, обслужвана от „Водоснабдяване и канализация" ООД. То е приело отчет за дейността и отчет за изпълнение на бюджета на асоциация за 2022 г., както и бюджет и проект на подробна инвестиционна програма за инвестиции в активи – „ВиК“ системи и съоръжения за 2023 г.
Държавата има мажоритарен пакет от 51%, така че гласът на общинския съвет не е решаващ.
28.11.2023, 19:07 часа
7191 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha