Трус в областната администрация на Враца: Николай Николов се разграничи от действията на Надя Донкинска, скандалът е невиждан

Трус в областната администрация на Враца: Николай Николов се разграничи от действията на Надя Донкинска, скандалът е невиждан Огромен скандал избухна днес в областната администрация на Враца, видя репортер на агенция BulNews.
Заместникът на Надя Донкинска публично се разграничи от нейните действия. Преди минути Николай Николово публикува в личния си профил във фейсбук остра позиция, предизвикана от скандалните действия на неговата началничка.
За читателите на агенция BulNews това напрежение в областната администрация на Враца не е новина. Единствено медията ни много кратко писа за противоречивите действия на Надя Донкинска, част от които нанасят непоправими щети на институцията. Стигна се дотам, че от централата на ГЕРБ в София да изискат всички наши публикации за областния управител, което е прецедент.
За първи път в историята на институцията, заместник областен управител публично се разграничава от действията на своя началник. Очевидно ситуацията там е бедствена и са нужни спешни мерки, за да се запази авторитетът на администрацията. Единственият начин това да стане е ПП незабавно да изтеглят Надя Донкинска и друг човек да заеме важния пост.
Публикуваме позицията на Николай Николов без редакторска намеса:

"Приятели, разграничавам се от дейността на областния управител г-жа Надя Донкинска. 
Изминаха 7 месеца, откакто ПП ГЕРБ в лицето на г-н Бойко Борисов, Младежи ГЕРБ и местната структура ми гласува доверие и бях назначен за заместник областен управител на област Враца.
За това време съвестно съм изпълнявал задълженията, отредени ми от закона, като съм оказвал съдействие на всеки гражданин, потърсил помощ. 
Съвместно с  ЕРМ Запад, Областно пътно управление - Враца, Община Враца и кмета на с. Челопек, активно участвах в процедура по прехвърлянето на селата Паволче и Челопек към Подстанция 1 на Враца, за да се разреши дългогодишен проблем с електроподаването към населените места. 
По време на усложнена пътна обстановка в Област Враца, заедно с директора на ОД на МВР ст. комисар Красимир Йончев,  г-жа Детелина Тараланска  - директор на Териториална дирекция “Национална сигурност“ – Враца, народните представители Мартин Харизанов и Красен Кръстев, овладяхме проблемите, свързани с транспортната обстановка  по републиканския път в района на Кнежа-Бяла Слатина-Борован-Враца и помогнахме да се нормализира движението на пътници и товари. 
Подходих с надежда и доверие към г-жа Надя Донкинска, областен управител на област Враца, тъй като беше представена като човек с дългогодишен мениджърски опит и пето поколение врачанин, като основното ми желание беше и е, да работим като екип в полза на жителите на нашата област. 
Едно от важните качества на лидера е създаването на работещ екип, а в нейно лице не открих такъв управленски капацитет. Нито едно решение, свързано с Областната управа на Враца, не е съгласувано или дори обсъдено с мен. Включително и когато се опитвах да подпомогна работата, тъй като имам експертен опит в тази администрация, предложенията ми дори не бяха изслушвани.
През тези близо 7 месеца имах възможността пряко да наблюдавам действията и да анализирам решенията на областния управител, и съм категоричен, че липсата на административен опит и непознаването на спецификата на работата в областните администрации са налице. 
Със съжаление и горчивина ще потвърдя голяма част от твърденията и фактите, изнесени от врачанска новинарска агенция. Винаги съм смятал, че работата на администрацията трябва да е прозрачна, в интерес на гражданите и в рамките на закона. Поради тази причина не мога да скрия установеното от мен:
-  бездействие и липса на адекватни мерки след установено от служители на  отдел „Държавна собственост“ самонастаняване на трети лица  в държавни имоти, управлявани от Областния управител, което се надявам да не е индикация за нещо друго;
- с цел усвояване на средства бе допуснато да се разруши мраморна настилка на 4-ти етаж, която е в унисон със сградата на Областан администрация Враца, като на нейно място е поставен гранитогрес;
- отдаване под наем  за скроманата сума от 52 лв. на месец на  апартамент държавна собственост на юрисконсулта на администрацията и поставянето за сметка на държавния бюджет на климатик в жилището (наемите на подобен тип жилища в района достигат до 450 лв. на месец);
- обявяване на бедствено положение без законно основание по време на обилния снеговалеж (бедствено положение за цялата област се обявява, ако 3 от 10 общини на територията на областта са обявили такова). В действителност, бедствено положение бяха обявили само Враца и Криводол и то частично, следователно няма основание да бъде обявено такова за цялата област;
- за последните години не са направени толкова промени в щатното разпределение на администрацията, колкото за тези 7 месеца.  Назначават се служители, измежду близки хора, които не отговарят на изискванията за заемането на конкретната длъжност, но се допуска дори да съвместяват и няколко длъжности, за които не притежават какъвто и да било опит, образование и компетенции,  с ясната цел да получават по-високи възнаграждения;
- последно, но не на последно място също и гражданските договори, които дублират функциите на наетите лица, като по този начин се увеличава щатната бройка на администрацията, също така наемането на бившия главен счетоводител за оказване на „методическа“ помощ на вече наети лица; 
Има и още тревожни факти, но от уважение към институцията "Областен управител" ще спра дотук. 
Смятам, че област Враца заслужава компетентни представители на държавата и хора, които в действителност милеят за своята област и работят за нейното развитие с отговорност и морал. Защото не бива да забравяме, че нашите възнаграждения идват от данъците на хората! 
С уважение,
Николай Николов
Заместник областен управител
на област Враца"
15.01.2024, 11:18 часа
6045 6
Коментари

Буши

16.01.2024, 00:21 часа
Ей я съм се разграничил от секва интелектуална дейност

Марти Харизанов

15.01.2024, 20:51 часа
Николайчо, внимателно с изказванията, да не се разгранича аз от теб

Баче Илянчо Влаовския

15.01.2024, 19:00 часа
Нема а барате кака, че я кво ша праа без неги. Сеги съм най-скъпо платенийо в областната, даже и да сложите наемо на манг гало, пак зимам повече от него.

Просто Киро

15.01.2024, 16:40 часа
Тази Донкинска се оказа проста и алчна курешка. Сигурно затова Цветелина Бориславова я изхвърли от СИбанк навремето. ГЕРБ да ускорят ротацията, че тази кой знае какви бели ще направи!!!

кака ти

15.01.2024, 14:11 часа
Бързо ми донеси едно кафенце, със сметанка, знаеш как го обичам. ААААааааайде. Да не повтарям.

кака ти Донкинска от Арбанаси

15.01.2024, 14:10 часа
ахаххахахахахахахахахахаахаххахахахахахахахахахаахаххахахахахахахахахахаахаххахахахахахахахахахаахаххахахахахахахахахахаахаххахахахахахахахахахаахаххахахахахахахахахахаахаххахахахахахахахахахаахаххахахахахахахахахахаахаххахахахахахахахахахаахаххахаха
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha