Не се научиха! Мними лекар и полицай преметнаха баба от Монтана, взеха ѝ парите и златото

Не се научиха! Мними лекар и полицай преметнаха баба от Монтана, взеха ѝ парите и златото Баба от Монтана е била преметната от ало-измамници по вече добре познатата схема, съобщават от полицията. 
На 28 февруари 72-гoдишна жена получила обаждане на домашния си телефон от непознат, представил се за неин близък. Той казал на бабата,ч е са му необходими финансови средства за хирургическа интервенция. След като бабата разбрала, че непознатият е измамник, той започнал да сипе заплахи към нея. 
Уплашената старица все пак не се вързала. Малко по-късно същия ден обаче тя получила второ обаждане, от друг мъж, който се представил за началник на криминална полиция. Мнимото ченге я инструктирало да предаде намиращите се у нея налични парични средства, с цел съдействие в полицейска операция по залавяне на престъпна група, която е поискала финансовите средства за мнимата медицинска операция. 
Обаждащият се въвел жената в заблуждение и поддържал у нея такова, вследствие на което тя изхвърлила намиращите се у нея 1800 лева и златни накити - пръстен и гривна с общо тегло 6.5 грама, увити в найлонов плик. 
Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група, извършен е разпит и по случая е образувано досъдебно производство. 
Работата по случая продължава РУ-Монтана.
 
01.03.2024, 10:53 часа
1287 1
Коментари
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha