Търсят младоженци за Северняшката сватба на Леденика

Търсят младоженци за Северняшката сватба на Леденика Община Враца търси младоженци, които да се венчаят на Северняшката сватба в рамките на фолклорния събор "Леденика". 
Събитието се организира за седми път във Врачанския Балкан. Тазгодишното издание на националния събор ще се проведе на 29 и 30 юни. Издърпано е със седмица назад, а не както е по традиция в дните около Еньовден, тъй като тогава се пада Черешова задушница, каза кметът на Враца Калин Каменов.
От днес започват да се приемат заявки от двойки, които желаят да се венчаят по стар българския обичай. Те могат да се обадат на тел.:0887 900 351.
В ход е и приемът на заявки от търговци, които искат да изложат за продажба стоките си. По традиция, в рамките на събитието се предлагат само занаятчийски продукти от родни производители.
Поредното издание на националния фолклорен събор "Леденика" за пореден път ще събере хиляди любители на българските традиции. Организаторите от община Враца обещаха нови моменти в програмата на събитието, като акцент ще бъде поставен върху българската история и литература.
20.03.2024, 11:27 часа
2163 3
Коментари

malei

20.03.2024, 15:27 часа
Ama pyk toq kmet si ne sedna na zadnika...Dyrjavata gori sega pqk sas svatba se zanimavame....I posle parite svarshiha i ne stigat za po4istvane na grada kato prez minalata godina,kogato ni zatrupa urqta.....A i vsqka vecher na Zeleto dum dum veselbi
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha