Окръжният съд в Монтана одобри екстрадицията в Италия на 4-мата задържани за трафик на хора /снимки/

Окръжният съд в Монтана одобри екстрадицията в Италия на 4-мата задържани за трафик на хора /снимки/ На отделни свои заседания Окръжният съд в Монтана одобри исканията на съдебните власти в Италия за екстрадиция на четирима души от Лом, обвинени от прокуратурата в град Лече в трафик на хора, противозаконно лишаване от свобода и склоняване към проституция.
Всеки от четиримата задържани – Кирил Кирчев (50г.), Янек Янчев (33г.), Иван Георгиев (33г.) и Милена Спасова (31г.), заяви пред съда, че е невинен и желае по-бързо да отиде в Италия, за да съдейства на разследването там и да докаже, че няма нищо общо със случая и да изчисти името си.
Адвокатите на задържаните казаха, че всеки от тях има своя професия, която упражнява легално и няма предишни криминални прояви. Кирчев, Янчев и Георгиев са шофьори, а Спасова е медицинско лице и работи в квартален здравен пункт. Допреди четири месеца Янчев и Спасова, които са съпрузи, са живели в Италия, където имали свой магазин, но са го закрили и са се прибрали в Лом.
Прокуратурата в Италия твърди, че четиримата българи са част от организирана престъпна група от 22 души – един италианец и 21 българи. Въпросната група се е занимавала с трафик на жени от България в Италия, които били принуждавани да проституират. Дейността на тази група е следена от полицията и прокуратурата в Италия от 2021 година насам. В разследването са участвали и български полицаи. Ако обвиненията се докажат, то заподозрените могат да получат присъди от 10 до 30 години затвор. Италия е гарантирала на България предварително, че в случай на осъдителни присъди, които предвиждат лишаване от свобода, то българите ще бъдат върнати у нас за изтърпяване на наказанията.
Четиримата българи от Лом бяха задържани в домовете си в крайдунавския град на 11 март по издадени европейски заповеди за арест от съдебните власти в Италия.

Закон и ред! Полицията във Враца и Лом с мощен удар, има много арестувани

На15 март Окръжният съд в Монтана издаде постоянна мярка за задържане на четиримата. В близките дни те ще бъдат предадени на властите в Италия, където ще продължи разследването на тяхната дейност.
27.03.2024, 16:02 часа
676 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha