Гавра с децата на Враца! Треньор по водна топка сложи на мушка конкурентен тим, извади ги от първенството /снимки/

Гавра с децата на Враца! Треньор по водна топка сложи на мушка конкурентен тим, извади ги от първенството /снимки/ Скандал тресе водните спортове във Враца, научи агенция BulNews.
Отборът по водна топка до 13 години на „Ботев 2000“ бе изваден от първенството след жалба от треньора на другия врачански тим „Ботев“, който е техен конкурент в състезанията. 
За случая алармираха потърпевши от действията на 74-годишния Венцислав Николов. Амбициозният тренер се опитва всячески да разчисти пътя пред възпитаниците си, дори прибягвайки до неморални средства и конфликт на интереси. 
Преди дни децата на СКПС „Ботев 2000“ получили неприятната новина, че нямат право да участват в първенството по водна топка в София. Причината е, че един от треньорите им не е картотекиран. Това станало ясно след жалба от треньора на конкурентния отбор „Ботев“, също от Враца – Венцислав Николов. 
Оказва се обаче, че става въпрос не за нарушение от страна на ръководството на „Ботев 2000“, а за грешка. Някой във федерацията не си бил свършил работата и над 70% от треньорите не са картотекирани. Наказан бил обаче единствено врачанският тим, и то с най-тежкото възможно наказание. 
Решението на управителния съвет на федерацията е взето в конфликт на интереси, категорични са потърпевшите. Един от членовете, от които зависи важното за децата решение, е синът на Венци Николов, който е подал сигнала. 
Самият Николов не крие мотивите си да отстрани конкуренцията. На официалната пресконференция, състояла се на националния басейн, на въпрос към него „Защо го правите? Малко е недостойно да се унищожат усилията и мечтите на децата ни!“, отговорът бил „Защото имам личен интерес СКПС „Ботев 2000“ да не участва“. Независимо от това, че става въпрос за деца, и то от родния му град…
Това дори не е първият подобен низък ход на треньора. Миналата година, отново след решение на сина му, бил отстранен и отборът до 15 години. Тогава отново било прието решение, което било в разрез със законовите разпоредби, относно правоспособността на един от треньорите. 
Тази година обаче ръководството на тима отказало да се примири с подмолните действия на конкурента си. Преди дни отстранените състави от двете възрастови групи, техните родители и треньори, се събраха на демонстрация пред басейн „Диана“ в столицата, където в този момент се провеждало първенството. Врачанските надежди получиха подкрепа от всички клубове, без разбира се, врачанския КВТ „Ботев“…
Същевременно СКПС „Ботев 2000“ е един от най-успешните отбори в България. Той е един от малкото у нас, които развиват водната топка във всички възрастови групи. Надеждите за спортни успехи на децата обаче са попарени от болните амбиции на техния съгражданин…
Най-скандалното в случая е, че става въпрос за аматьорски спорт. Децата тренират с желание и хъс, но не за слава и материални придобивки. С крайното си решение Българската федерация по водна топка отрязва крилете им в зародиш и ги спира от възможността и желанието да преследват по-нататъшна кариера в спорта. 
Ръководството на тима, родителите на потърпевшите деца и много техни съмишленици обаче са категорични, че няма да оставят нещата така. Те призовават БФВТ да преразгледа решението си и да не наказва невинни деца заради завистта и безскрупулността на един треньор.  
 
16.04.2024, 08:50 часа
5017 2
Коментари

16.04.2024, 11:39 часа
С ВАС СМЕ "БОТЕВ 2000"!!!В БГ сами трябва да решаваме проблемите си!Покажете на децата че винаги има изход!Дори и в такава кална и позорна ситуация в която осрана и прогнила система и хората в нея те пръскат с кал ти трябва да си достоен и да устоиш!

16.04.2024, 11:33 часа
Страшни боклуци има в България, но този врачански дебил бие всички! Зад този "специалист" са и част от "елита" на китното градче, особено, тези които "милеят" по PR и служебни причини за бъдещето на децата?!? Относно федерацията - виж изречение 1!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha