Отстраниха временно хирурга, правил гинекологични прегледи в болницата в Ямбол

Отстраниха временно хирурга, правил гинекологични прегледи в болницата в Ямбол Хирургът, който прави гинекологични прегледи, е временно отстранен от работа, съобщиха от лечебното заведение. Причината е журналистическото разследване за д-р Артур Полшиков, който опитва да убеди млада жена, че е необходимо да ѝ направи гинеколкогичен преглед, за който той няма право. Това потвърдиха и редица експерти.
Припомняме, че същият лекар, е задържан пред 2020 г. от ГДБОП за притежание и разпространение на детско порно.

Невиждан скандал! Хирург обарва пациентки отдолу, работил е и във Враца /видео/

Прокуратурата в Ямбол се е самосезирала по случая. По неофициална информация докторът е отстранен от още няколко болници в страната по подозрение за педофилски прояви.
Ето и част от позицията на ямболската болница:
"След публикуването на материала със заповед на изпълнителния директор на МБАЛ "Свети Пантелеймон" - Ямбол АД е разпоредена втрешна проверка и свикана Комисията за Медицинска етика и Деонтология кьм ЛЗ. Д-р Артур Полшиков е временно отстранен от работа до приключване на проверка. Държа да подчертая, че от назначаването му до днес срещу д-р Артур Полшиков в лечебното заведение няма постьпили официални жалби. Въпреки това, рьководството на МБАЛ "Свети Пантелеймон" - Ямбол АД намира за необходимо случаят да бъде изяснен и категорично се обявява срещу каквито и да е нарушения на медицинските стандарти. За останалите твърдения в репортажа има компетентни институции."
16.04.2024, 13:48 часа
1177 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha