Ексклузивно в BulNews.bg! Кой скалъпи аферата с куция паяк във Враца?

Ексклузивно в BulNews.bg! Кой скалъпи аферата с куция паяк във Враца? Скандалът с паяка менте, който бе доставен на община Враца, продължава да е тема №1 в областния град. Обществеността коментира с насмешка комичната ситуация, в която изпадна общинската управа и някак встрани остана името на фирмата, която си позволи да достави некачествена евтина техника срещу една торба пари.
Разследване на информационна агенция BulNews.bg откри твърде любопитни факти, свързани със сочената като видинска фирма „Еталон ВБ“ ООД. Оказа се, че дружеството е с видинска регистрация, но собственикът е популярният бизнесмен от Козлодуй Георги Георгиев-Мистъра, който формално се е скрил зад майка си Боянка Цветанова Дуцова.
Мистъра е стар схемаджия и има прелюбопитно съдружие с друга знакова фигура от обществено-политическия живот в крайдунавския град. Находчивият бизнесмен е в една фирма с бившия кмет на Козлодуй Румен Маноев - „Конто-Лекс“ ООД, в което двамата участват чрез съпругите си Велислава Димитрова Георгиева и Марианна Христова Маноева, а бащата на Маноев е управител на дружеството.
Логично възниква въпросът защо Мистъра си е позволил да достави некачествена техника по подписания договор с община Враца, след като дори и на врабчетата е било ясно, че тя не отговаря на условията на проведената обществената поръчка? Кой му е гарантирал, че общинарите ще вземат докараните от неговата фирма боклуци и няма да си потърсят платената сума?
Общото между тарикатите от Козлодуй и община Враца е шефът на отдела за обществени поръчки в областния град Марио Милов, който проведе процедурата за избор на доставчик. Малко хора знаят, че преди да дойде във Враца, този човек е изпълнявал същата длъжност в община Козлодуй по времето на Румен Маноев. След изборите той бе един от първите чиновници, които напуснаха преди новият кмет Маринела Николова да влезе в общината.
Някъде по това време започва бясно лобиране Марио Милов да бъде назначен в община Враца, но областният координатор на ГЕРБ Петя Аврамова разбира за това и поставя вето на тези мераци. Загадка е как въпреки това този човек започна работа в администрацията на Калин Каменов.
Схемата с доставянето на некачествената техника е отработена от същите лица през годините в община Козлодуй. Редакцията на информационна агенция BulNews.bg получи папка с твърде интересни документи, които в момента проучваме и до няколко дни ще огласим съдържанието им. По първоначални данни става въпрос за стотици хиляди левове, които са влезли в джобовете на същите комбинатори, без общината в крайдунавския град да е използвала и един ден доставената техника.
Междувременно компрометираните паяк и високопроходим джип са скрити в двора на автомивка в Козлодуй. Екип на медията ни успя да заснеме едната машина, чиято кабина е облепена с образа на Спайдърмен, което с оглед на ситуацията изглежда нелепо.
21.10.2016, 08:45 часа
9190 11
Коментари

цеко

28.05.2017, 18:30 часа
Има, ма очите са му на гъзО

SHPOKA

28.05.2017, 18:30 часа
abe Buzov, ia mu pokaji snimkata na toai Kmet,shte doide da ima po golemi otsi ot na Mitio Otsite

misho dimitrov

28.05.2017, 18:30 часа
abe,ste doide tozi kmet naistina da e maloumen,moje li da kupi nesto i predi da razberat horata tse pak se e osral,-kakto obeshtanieto da vkliutsi v otbora na BOTEV VRATSA iunoshite deto gi pomoli litsno Toi,da zastitat tsesta na BOTEV -,da ne go izprobva

ДО Иван гЕОРГИЕВ

28.05.2017, 18:30 часа
Не мешай Гунди с тия боклуци да ти не еба маиката мъртва.

Иван гЕОРГИЕВ

28.05.2017, 18:30 часа
Умрете герберски боклуци...Всички, начело с кмета, който има брат олигофрен и майка крадла да отидат при гунди....

baithaway

28.05.2017, 18:30 часа
nishto ne stava ot skapanite GERBEREEE mrete vruchanski prodajnici i rushvetadjii

Няма ли

28.05.2017, 18:30 часа
кой да сезира прокуратурата ?Няма ли опозиция?

misho dimitrov

28.05.2017, 18:30 часа
ako ne znaete,kmeta parvo e obikalial blizki negovi priateli"biznesmeni"ot vratsa,dori se e tsudil na niakoi,tse nimat 20-30000 lv.za takava investitsia,i kato mnogo sa mu otkazali,se e sprial na tozi s ugovorkata da plasta protsent ot petsalbata,za tova koeto pisha imam svideteli,

Боци

28.05.2017, 18:30 часа
Затова, че се отърваха от единия имаше банкет в спортното министерство, а за Супер Марио си отдъхна цял град, заедно с други "таланти" се събраха в Община Враца, която в скоро време ще се срути поради липсата на експертиза и политически назначения, а Общински съвет който гледа от страни е превърнат в безгластна буква........... Резултатите са видими! Скоро обаче ще са катастрофални! Тогава всички тези пришълци ще изчезнат нанякъде. Този филм сме го гледали вече! Жалко за хубавия ни град!

враца

28.05.2017, 18:30 часа
видими резултати . като шофираш , като ходиш ,като спортуваш, като дишаш резултатите са видими . браво парашутисте за година би по всички параграфи най вече по некадърност онези двамата убавци-т.младенов и шахов
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha