​Работници от БКС: Инспекторатът към общината ни забраняваше да чистим

​Работници от БКС: Инспекторатът към общината ни забраняваше да чистим Работници от комуналното дружество БКС във Враца заявиха, че от инспектората към общината са отхвърляли неколкократно исканията им да извозват натрупания сняг от улиците в града. Отказ са получили и за допълнително осоляване на участъци от пътната мрежа. Хората бяха много изненадани за готвените финансови санкции от общината към дружеството, защото от инспектората са следили всяка тяхна стъпка и са им казвали точно къде да почистват и какво точно да правят. Те поясниха, че тежката обстановка е станала заради снеговалежите след 5-ти януари, когато цяла седмица температурите се задържаха под -10 градуса. Такава обстановка в града не е имало от над 20 години.
„В това време, с наличната техника, която не е първа младост постигнахме това, което можахме с максимални усилия“, коментираха служителите на дружеството. Те посочиха, че въпреки времето и обилните снеговалежи градският транспорт не е бил спрян нито за една минута, като не са били блокирани и основните пътни артерии в града.
„При 60 см сняг и -16 градуса не можехме навсякъде да влезем в малките улици. В борбата със снега и леда хвърлихме над 550 кубика сол. В постоянна връзка сме с доставчиците за нови пратки на сол, но ситуацията в цялата страна е усложнена. Повечето от хората не са почивали по повече от 4 часа на вечер. Тук е мястото да благодаря на усилията на външните арендатори за усилията и на техните работници, които също се трудеха неуморно“, коментира управителят на БКС Момчил Младенов.
От поясненията на работниците на БКС стана ясно, че нищо не е изпълнено без нареждането на инспектората към общината. Проверяващите на БКС от инспектората и общината са били около 30-тина човека с 5-6 автомобила, допълниха работниците. Според служителите на дружеството обвиненията от страна на кмета Калин Каменов, че не са си свършили добре работата, не са правилни.
Оказа се, че управителят на дружеството Момчил Младенов многократно е искал да се обърне внимание на техниката на БКС. По думите му от две години се залага една трансферна сума, която е изработена от дружеството – 82 145 лева, която и през 2016 година не е преведена към БКС. В последните 3 години дружеството работи на печалба, като за изминалата година тя е била 45 000 лева и пак е била преведена към общината, а не реинвестирана в техника за БКС, добави Младенов.
 Апелът му е в следващия бюджет да бъдат заложени всичките дължими суми към дружеството, включително и 144 000 лева, които общината им дължи за ръсенето на града и още не е платила. Младенов иска тези пари да бъдат заложени целево в закупуване на техника за БКС.
По въпроса, че Каменов ще поиска от общинския съвет БКС да се ликвидира и преструктурира в общинско дружество Младенов заяви:  „Аз нямам нищо против, ако принципала на дружеството – общинския съвет реши да го преструктурира в предприятие. Има много доводи „за“ и „против“ преобразуването на БКС. Единствената разлика обаче е, че служителите в дружеството  сега се назначава от общинския съвет, а в противен случай ще се назначават директно от кмета и всички процедури ще се водят от кмета“, заяви Младенов.
Оказва се, че БКС няма окончателен договор с общината, като в момента се води процедура, защото от дружеството имат възражения за цените в договора, които са по-ниски от тези през 2013 година. Дружеството все още не е поискало пари и за поддържане на четвъртокласната пътна мрежа на територията на общината.
Важното за дружеството е да се разплати с външните изпълнители, за да могат да продължат да работят при други обилни снеговалежи. Младенов допълни, че прави анализ на работата на хората си, като най-неуморните от тях ще получат награда, защото в продължение на седмица са спали едва по 4 часа на денонощие.   
16.01.2017, 16:39 часа
9280 12
Коментари

..........

28.05.2017, 18:30 часа
Ама и Момчи сам не помни кога какво лъже... Лятото даваше изявления, че е 90 000 печалбата, сега станаха 45?!? А да се уточниме къде е разликата от 45 до 90 и да го махат вече, да му дадат възможност да си гледа частния бизнес, че бизнесмен го направиха. И, да не забравя - Бузов, добре заработваш 350-те лева месечно....

Боци

28.05.2017, 18:30 часа
Снощи гледах новините по врачанската телевизия и разбрах, че контрольорите от Общината, са повече от тракторите на БКС дето чистят, освен че нищо не работят ами и пречат да на почистването. Началничката им логопетка взела един лист и срича, не може да прочете правилно улиците дето не са почистени добре. Тая не ги знае, пълен ташак е и кинезотерапевта, от Петричките села,на който циганите не му разбират нищо и си мислят, че е чужденец! Мисля си, че да заслужат заплатите си, трябва да работят това за което са учили: 1. Логопедката да научи кинезотерапевта да говори правилно 2. Кинезотерапевта да раздвижва бабите дето си изпотрошиха краката в поледицата 3.Мара да изчисти висулките от Общината и тогава да глобяват гражданите 4. Венко да спре да пише възхвали за човека със стъкления поглет/че ще кажа на родителите му/

врачанин

28.05.2017, 18:30 часа
врачани таа кела ....наречена бкс.... да изчезва..в нормалните градове частни фирми чистят и като не го правят както трябва ги санкционират с хиляди лева....не искам моята такса смет да я давам на подпиращи се на метлите цигане.....вижте им парка три кюти зил.а.......в кой век живеем........а момчил да си гледа частния бизнес.......ликвидация на циганския тумор........казах...........

toni

28.05.2017, 18:30 часа
Мога ли да попитам КМЕТА като взема пари за синя зона, защо поне там не се почиства? Зад Принцесата има 20 см лед а жената седи и се кара с шофьорите да плащат. Но там няма как да се паркира. Кмете, като искаш пари направи така че шофьорите да не псуват измръзналите жени които им вземат парите.

-(((((

28.05.2017, 18:30 часа
"В последните 3 години дружеството работи на печалба.." Айдеее, върнахме се в ...1974г..Плановете за петилетката са изпълнени и преизпълнение! Как/от какво може да излезе на печалба едно БКС????? Откъде идва печалбата, кой плаща?? Стана като при лекарите- печалба, а пациентите кучета ги яли.

питане

28.05.2017, 18:30 часа
Кмета на Пловдив го обрули съда и ще го отстранят от длъжност. Във Враца защо Кмета го търпи още Темида, а. Да не е много хубав?

noragami

28.05.2017, 18:30 часа
"Инспекторат"-ът на общината се ръководи от ЛОГОПЕД, с изключителни компетенции в овладяването на кризи и бедствия. Негова дясна ръка е КИНЕЗИТЕРАПЕВТ от петричките села, който допълва компетенциите му. Това са изключителни попадения, плод на завидната административна мощ на кмета.

cecko

28.05.2017, 18:30 часа
Нямаш ли срам, кмете?!

Враца днес

28.05.2017, 18:30 часа
Кмете,Калинчо е каква стана тя ? Как не те е срам така нагло да лъжеш,нас хората който те избрахме?Времето ти като Кмет на Враца бавно ама сигурно изтича.Стягай си багажа заедно с всички некъдърници ама твой подлоги който назначи и си отивайте бързо.Ти сам не усешташ ли че си абен и не ставаш за тази работа?

лада

28.05.2017, 18:30 часа
излиза че отново кокорчо не е е в час . отново той не е платил , отново не е разбрал , отново сигурно ще обещае , та по този въпрос да попитам. след като обеща следващата зима няма да има тези неуредици , значи ли че тази зима да става каквото ще , той не е обещал за тази , значи ли че тази зима не го интересува какво става . значи ли че ние ще го оставим и другата зима да е кмет/ с ударни темпове работи по съсипването на този град/
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha