Втори опит! Калин Каменов пак опитва да натовари врачани със солени такси

Втори опит! Калин Каменов пак опитва да натовари врачани със солени такси Кметът на Враца Калин Каменов за пореден път ще се опита да натовари жителите на Враца с по-високи такси, научи BulNews.bg.
На предстоящата редовна сесия, другата седмица градоначалникът отново е внесъл за разглеждане увеличаване на таксите за детските градини, покрития плувен басейн, поскъпване на картите и билетчетата за тролейбусния транспорт и въвеждането на такса за посещения на къщата на Баба Илийца. Докладната е внесена въпреки, че бе разглеждана в края на декември миналата година и бе отхвърлена от местните сенатори. След обществено обсъждане през януари тази година пък стана ясно, че врачани са категорично против драстичното поскъпване на предлаганите услуги, защото качеството им не е на ниво и по-високата стойност не е оправдана по-никакъв начин. През последните няколко месеца подобрение в качеството на услугите не е извършено, нито нещо в тях се е променило към по-добро. Въпреки това Каменов се е заинатил и отново ще иска съветниците да приемат общинската администрация и предприятията към нея да дерат кожата на врачани.
В докладната врачанският градоначалник предлага на съветниците цената на билетите за ползване на покрития плувен басейн в града да се увеличат. Ако досега жителите на града плащаха 5 лева еднократно за час в басейна, то според предложените промени ще трябва да платят лев отгоре. Цената за еднократно ползване от ученици, студенти и пенсионери също скача, като от 3 лева за час става 4 лева. При месечните карти също ще има изменение. Досега врачани плащаха по 50 лева за месец, като тази такса сега ще бъде 60 лева.
Най-осезаемо увеличение има в годишните карти, които за жителите на града скачат от 350 на 450 лева. Поскъпване ще има и при сауната. Вместо с 6 лева мераклиите да се потят ще трябва да се разделят с 8 лева на час. Промените засягат и услугите – масаж, ползване на воден коридор и покритата лекоатлетическа писта.
Промяна има и в цените на билетите за посещение на развлекателен парк „Леденика”, като за да влязат в нея хората ще трябва да платят 8 лв., вместо досегашните 6 лв. За ученици, студенти (редовно обучение) и пенсионери цената също скача с 2 лв.
Освен това кметът Калин Каменов е предложил да се въведе такса на къщата – музей „Баба Илийца”. Цената на един билет за граждани е 2 лв., а за ученици 1 лв.
Каменов е подал и докладна за увеличение на цената на билетчето за тролейбусния транспорт, което да стане левче.
На практика Каменов отново е внесъл отхвърлените преди половин година докладни без никакви промени, което говори, че въпреки негодуванията има реален шанс да бъдат приети.
От свои източници научихме, че във вторник против докладната на кмета за пореден път ще гласуват съветниците от БСП и от „Народен съюз за Враца“, като все още не е ясно кой още ще се опълчи на безумната идея и ще защити интересите на врачани. Във вторник Иван Иванов от БСП отново възнамерява да предложи на колегите си да приемат забавачките в града да станат безплатни, но надеждата да бъде подкрепен не е голяма. 
23.06.2017, 16:22 часа
5432 3
Коментари

prrrr

27.06.2017, 15:35 часа
обикновен врачанин - не знам с какво са по специални на общинарите децата, но на кмета е още по - специално. М даааааа!!!! :)))

обикновен врачанин

24.06.2017, 17:46 часа
Не забравяйте, че "великите и по-специални " общинари имат своя детска градина, която е изцяло БЕЗПЛАТНА! С какво техните деца са по-специални от нашите!

Жони

23.06.2017, 16:38 часа
Явно иска да събере парички за по-нов модел Х5......... дееба и калъфа.....
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha