Пак отложиха делото срещу Поничките

Пак отложиха делото срещу Поничките Делото на братя Дамянови, известни като Поничките, което трябваше да бъде гледано днес във врачанския районен съд отново бе отложено, научи BulNews.bg.
Това се наложи заради появил се нов свидетел. Той ще бъде призован на следващото заседание, което ще бъде на 10 февруари от 10 часа, съобщи говорителят на Районния съд в града съдия Вероника Бозова.
Припомняме, че срещу двамата братя са повдигнати обвинения за хулиганство, извършено с изключителен цинизъм, след нелепия инцидент миналата година на 12 януари, при който загина 18-годишният Тодор Йорданов. Десислав ще бъде съден по още едно обвинение по чл. 216, ал. 1 от НК, за това че е повредил колата на Тодор. 
В днешното заседание на съда е трябвало да бъдат разпитани 12 свидетели, но двамата братя са поискали да се разпитат само 4 от тях, с чиито показания не са съгласни. Братя са поискали също така делото да се гледа по съкратената процедура и експертите да не се явяват пак.
Според информацията изнесена от съдия Бозова при това обвинение срещу братята, ако съдът приеме, че са виновни, присъдата им няма да може да бъде намалена, тъй като не са се признавали за виновни. Освен това близките на Тодор няма да могат претендират и за неимущестени вреди.
Медиите до последно не бяха допуснати да присъстват на съдебния процес. Нито Иван и Десислав Дамянови, нито майката и братът на Тодор пожелаха да коментират съдебния процес. 
Тодор Йорданов почина на улицата в центъра на Враца след спречкване с Поничките. Първоначално Окръжна прокуратура повдигна обвинение за убийство по непредпазливост, но след бурни протести, продължили няколко дни, обвинението бе квалифицирано като предумишлено убийство по хулигански подбуди.
Серия експертизи доказа обаче, че сбиването няма отношение към смъртта на младежа и тогава делото бе изпратено по компетентност на Районната прокуратура, откъдето предявиха ново обвинение - за хулигнаска проява, извършена в съучастие с изключителен цинизъм и дързост.
10.01.2017, 13:10 часа
2751 1
Коментари

уйо уйев

28.05.2017, 18:30 часа
Готина е госпожицата :)
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha