Измамник е осъден на 4 години затвор, след като се представил за съдия

Измамник е осъден на 4 години затвор, след като се представил за съдия Районният съд в Омуртаг е осъдил рецидивист на 4 години затвор за измама, при която се представил за съдия. 36-годишният Радко Колев от село Градец е осъден по обвинение в измама при опасен рецидив, с която получил от 79-годишен пенсионер 4220 лева.
На 6 януари 2014 г. Колев излязъл от затвора, където изтърпял поредната присъда за измама. Установил се с жената, с която живеел на семейни начала, на адрес в Антоново. Там се запознал и сприятелил с възрастния самотно живеещ мъж и започнал да му иска пари назаем. Когато дълговете му нараснали значително, измамникът и съжителката му напуснали Антоново.
Възрастният мъж започнал да търси по мобилния телефон Колев, за да си иска парите. В разговора Колев се представил за съдия от Велико Търново. Пенсионерът се доверил на "съдията" и разказал за измамника, като обяснил, че иска да го вкара в затвора. "Съдията" заявил, че старецът може да си върне парите само ако разполага с доказателство и предложил да му преведе със запис известна сума пари на Радко Колев.
На 7 април възрастният мъж превел 500 лева на Радко Колев. Продължил по указания на "съдията" да изпраща различни суми пари ту на Колев, ту на съжителката му по съвет на мнимия съдия. Така с 39 пощенски записа пострадалият превел 4220 лева.
До осъдителната присъда се стигна, след като подсъдимият Колев поиска делото срещу него да се гледа при условията на съкратеното съдебно следствие, с цел наказанието му да бъде намалено с една трета. 36-годишният мъж е осъждан 3 пъти. Изтърпявал е два пъти ефективни наказания за измама, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.
21.02.2017, 15:35 часа
573 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha