Кметът на Монтана посрещна посланика на Германия в България

Кметът на Монтана посрещна посланика на Германия в България Пейзаж на Георги Паунов – Паунеца подари кметът на Монтана Златко Живков на Негово превъзходителство посланика на Германия в България Детлеф Лингеман. Дипломатът е на посещение в Монтана и Видин днес.
При срещата си с кмета Живков в присъствието на журналисти посланик Лингеман подчерта успешното домакинство на Монтана във фестивала на най-добрите училищни трупи на немски език.  Програмата му продължи с разходка в античната крепост Калето, посещение на художествена галерия „Кирил Петров” и зоната на Технологичния парк, в която има немски инвестиции.
„Превъзходните взаимоотношения между България и Германия се отразяват и в големия брои на ученици които изучават немски език включително и в Монтана. Много се радвам, че това е така и смятам, че това една добра инвестиция, заяви Лингеман.
„Около 6 милиарда евро е обема на външно-икономическия обмен между България и Германия, главно в автомобилната промишленост, уточни още немският посланик.
24.04.2017, 14:51 часа
912 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha