Деца от Берковица спечелиха велосъстезание край Челопеч

Деца от Берковица спечелиха велосъстезание край Челопеч На 12 и 13 май се проведе първи кръг от Републиканския шампионат по приложно колоездене с деца до 15 години. При чудесно време и организация се проведе надпреварата. За отбелязване е, че нашите деца от Берковица решиха листовките без грешка.
В петък се проведе теоретичната част на състезанието, което включва решаване на листовки от Закона за движение по пътищата /ЗДП/ и теоретичен тест, свързан с велосипеда, с неговото устройство и техническата му изправност. Берковските деца решиха първия тест с 0 /нула/ наказателни точки, които им вдъхна увереност за добро представяне на следващия ден.
При прекрасен, слънчев, съботен ден се проведе практическата част на състезанието на новооткритата площадка по пътна безопасност в село Челопеч. В нея са включени управление на велосипед, детско автоградче и майсторско управление на специално подредена пътека от различни по трудност елементи. 
Нашите деца за пореден път доказаха, че са най – добри и завоюваха първо място в отборното класиране. 
В индивидуалното класиране при момичетата, първо място зае Ралица Каменова – ученичка от 3.ОУ „Иван Вазов”, а при момчетата – Свилен Клименко от 1.ОУ „Н. Й. Вапцаров”.
На състезателите от тази възрастова група предстои още един кръг, който ще се проведе в края на май в Ботевград.
22.05.2017, 15:53 часа
878 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha