​Продавач от Козлодуй: Полицаят Валери Манов искаше да плащам „такса спокойствие“

​Продавач от Козлодуй: Полицаят Валери Манов искаше да плащам „такса спокойствие“ Продавач на риба от Козлодуй се оплака, че е бил изнудван от полицая Валери Манов, който се прочу покрай скандалния клип с бившия шеф от АЕЦ Козлодуй Пешко Караджов.
Припомняме, че след публикуването на видеото хора от Козлодуйско организираха подписка в защита на Караджов и сигнализираха за порочни практики на полицаят Манов.
Бившият продавач на риба Цветелин Флоров се оплака в редакцията ни, че за периода 2004 – 2005 година е бил изнудван от Валери Манов да плаща „такса спокойствие“
„В един пазарен ден, когато ние бяхме в Бутан, Валери дойде с патрулката с друг свой колега и започна да ме сплашва. Първо ми каза, че съм застанал на пътя, което не беше вярно, и ще ме глоби за това. След това ме заплаши, че ще извика икономическа полиция и да си събирам сергията, след което си тръгна. 10 минути по-късно се върна и ми нареди да избера две риби и да ги занеса в близката бензиностанция. Аз се обадих на тогавашния си шеф и му казах какво иска Манов от мен, при което той, очевидно запознат с методите на полицая, ми нареди да му дам рибите. Аз ги занесох в бензиностанцията, една жена ги взе и след като се върнах той ми очерта кръг и каза: това място е твое“. След това разбрах, че той срещу рушвети разпределя и казва кой къде ще продава“, разказа Цветелин Флоров.
По думите му неговият случай не е изключение. Той твърди, че това се случва системно и до днес и че е известен сред търговците и местните хора в Козлодуйско.  „Той приема всякакви рушвети, но вече не от всеки, защото напоследък е започнал да се пази, да не го хванат и уволнят“, уточнява Флоров. 
Пред екип на медията ни той разказа и за друг случай, в който освен, че Манов и колегата му са дошли да си приберат „таксата спокойствие“ решили да се изгаврят с колегата на Флоров.
„Един пазарен ден с тогавашния ми колега отново продавахме риба в едно козлодуйско село. Аз реших да отида за закуски, а докато ме нямало отново дошли Манов и друг полицай. Те тогава не бяха на работа и бяха в цивилни дрехи. Отишли при колегата и се представили за икономическа полицията и започнали да го заплашват с актове. Той се уплашил, разстроил се и се разплакал.  Когато се върнах видях как колегата плаче, а двамата се смеят и се гаврят с него“.
Бившият продавач Флоров разказва, че заради подкупите, които трябвало да дава на Манов се наложило да прекрати дейността си, тъй като с всичко, което изкарвал, покривал само разходите си и не оставала печалба за него. Така останал без препитание и се наложило да търси друга работа.
28.07.2017, 08:35 часа
16158 5
Коментари

H&L

29.07.2017, 07:09 часа
Е кой не е виждал този юнак от Букъовци как лапа кебапи в Бутан на пазара , по колко му слагат,и дали ги плаща.

Бойче

28.07.2017, 19:28 часа
Пешко е ял и е срал. Работа за 1 лев не е свършил.

Е-е хе-хе

28.07.2017, 14:09 часа
Много плитко, Караджов! Много плитко! Мони циганина ли ще ти възстановява имиджа, и то как? Що мълчаха тия досега, бе? Тоя Манов да не е ...? Плитко Караджов, плитко!

ПееФски

28.07.2017, 10:45 часа
Във всички вестници активни мероприятия - в единия Суджуците гласят полицайте, за да спасят покровителката на скандала, а в друго издание сержанта гласи другия полицай, за да спаси подопечния си ....

Баче Кико

28.07.2017, 08:42 часа
Поредния подкупен дудук да говори срещу Манов аман от смешници....
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha