Ново: Безплатна правна информация за гражданите във врачанската библиотека

Ново: Безплатна правна информация за гражданите във врачанската библиотека Съвсем нова полезна услуга предоставя регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца на гражданите на областта. Всеки посетител на библиотеката има възможност да получи напълно безплатно правна информация относно правни въпроси или казуси, които му се налага да решава в своето ежедневие.
Изправени сте пред правен казус, който трябва да разрешите? Но не знаете от къде да започнете? Нямате средства за скъпи юридически консултации? Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца ще Ви насочи как да се справите с юридическите проблеми, които имате. 
Новата услуга се реализира благодарение на сътрудничеството на библиотеката с Правната клиника към Юридическия факултет на УНСС и фондация "Глобални библиотеки" – България, и с финансовата подкрепа на посолството на САЩ в България. 
Гражданите имат възможност да зададат своите правни въпроси на email: [email protected], както и на място в библиотеката. След като веднъж бъде получен от служителите на библиотеката, въпросът се предоставя на Правната клиника в УНСС. Библиотеката, както и правната клиника гарантират запазване на конфиденциалността на предоставяната от гражданите информация. 
В рамките на три работни дни след постъпване на запитването, на предварително посочен имейл или на място в библиотеката, гражданинът получава съвет как да реши своя правен казус: самостоятелно, чрез адвокатска услуга, чрез безвъзмездна правна помощ или по друг начин. 
Примери:
Как да Ви признаят трудов и/или осигурителен стаж, ако сте работили в чужбина;
Ако сте пенсионер, работодателят длъжен ли е да удържа вноските за осигуряване и други. 
За контакти и допълнителна информация:
Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца
Владислава Иванчева: 0879 548 916, [email protected]
Фондация Глобални библиотеки – България
Спаска Тарандова: 02 465 10 76, 0892 219 360, [email protected]
Стоян Лазаров:  02 465 10 76, 0892 219 365, [email protected]
15.09.2017, 16:57 часа
1175 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha