ДБГ: Ще има предсрочни парламентарни избори

ДБГ: Ще има предсрочни парламентарни избори Предсрочни парламентарни избори ще има, това е мнението на председателя на „Движение България на гражданите“ Димитър Делчев. Пред Дарик радио той заяви, че партията му поема път към антиГЕРБ коалиция и ще работи за разбиването на монопола им по места.
„Моделът Делян“ не е само в Хасково, в много български общини има по един човек, който раздава постовете, парите за обществени поръчки и се изживява като местния феодал и това трябва да бъде прекратено", каза Делчев.
Той обясни, че от партията му ще поискат от общините и министерствата списък с "назначените лели, чивочовци, братовчеди и други роднини". "Искаме да видим колко голям всъщност е този проблем", добави той.
Място в широкото обединение и антиГЕРБ коалицията имат всички партии, организации и местни коалиции, които искат промяна в страната, смята Делчев, но посочи, че в такава коалиция нямат място БСП и ДПС, "които пригласят на ГЕРБ в техните постановки".
Патриотите били потенциален партньор по места, но без "Атака".
Основна цел на това широко обединение е постигане на сигурност, борба с корупцията, добра бизнес среда и качествено образование, каквито в момента липсват, а промяната започва от местните избори, категоричен бе той.
ДБГ е силна партия и нашите общински съветници по места работят за изборите, допълни Делчев.
07.10.2017, 15:57 часа
2728 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha