Врачански съветници се бръкнаха с по 50 лева да подмогнат малка математичка

Врачански съветници се бръкнаха с по 50 лева да подмогнат малка математичка Общинските съветници от Враца се обединиха да помогнат на третокласничката от Начално училище „Св. Софроний Врачански“ Никол Илиева. Талантливата математичка спечели златен медал от национална олимпиада и се класира за международната олимпиада в тайландската столица Банкок. Финансовите възможности на семейството на Никол обаче не ѝ позволяват сама да си поеме разноските за пътуването, поради което започна акция по набирането на средства.
Апел да дарят по 50 лева отправи на вчерашната сесия на местния парламент Диляна Давидкова от групата „Народен съюз за Враца“.
„Смятам, че ние като общински съветници трябва да дадем пример и да помогнем на това талантливо и малко дете да представи България и Враца на подобен международен форум. Предлагам да съберем по 50 лева, за да подпомогнем тази благородна кауза“, каза Давидкова.
От групата на ВМРО подкрепиха идеята, като допълниха, че вече са се включили с 200 лева, които са дали на майката на Никол. Информацията съобщи съветникът Марин Цветков.
До края на седмицата общинските съветници могат да дадат своята лепта, допълни Давидкова.
В същото време няколко институции, сред които и банка, са откликнали на апела за подпомагане на Никол и сбъдването на нейната мечта да иде на олимпиадата по математика в Банкок.
24.01.2018, 13:21 часа
1050 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha