Гошо Синдика в нокдаун! Груби грешки в оцеляващия на магия „Конкурент“ /доказателства/

Гошо Синдика в нокдаун! Груби грешки в оцеляващия на магия „Конкурент“ /доказателства/ Главният редактор на врачанския вестник „Конкурент“ Георги Александров, по-известен като Гошо Синдика, е изпаднал в тежък нокдаун, установи мониторингът на агенция BulNews.bg.След невижданите информационни удари, които получи през почивните дни компрометираният журналист, положението в ръководеното от него издание е на пустопаш.
В днешния брой на вестника, който е първи след дългитe празници, е допусната груба грешка, която е неприемлива за претенциите на оцеляващата на магия местна медия. На 6-та страница е пуснат материал, в който между заглавието и текста няма нищо общо. Читателят би трябвало да прочете подробности за „Извадиха труп на мъж от шахта на закрита мина“, но всъщност отдолу пише за някакъв тютюн във Видин.
В нормалните вестници това е много трудно да се случи, тъй като страницата се чете първо от коректор, след това от редактора на материала и след това от главния редактор. В „Конкурент“ тази организация на работа отдавна е нарушена, след като заради икономии беше уволнена коректорката и сега всичко е на ангро. От 23 човека в редакцията са останали 5-6 души, заедно с шофьора и чистачката. По тази причина след продажбата на вестника и придобиването му от Делян Пеевски, качеството на новините е на най-ниското ниво от създаването на всекидневника. В редакцията вече работят само шепа хора, които няма как да предложат на оределите си читатели първокласен продукт и просто изчакват закономерния край на проекта. Тиражът на „Конкурент“ се срина на 500 бр. дневно, но се продава едва 50% от него. Останалата част от брака се кара на вторични суровини в Мездра, за да не бие на очи във Враца. Лошото е, че по технологични причини печатница „Нюз принт“ в София не може да отпечата по-малко от 500 броя и така управителят Димитър Николов от Горна Оряховица не може да намали тиража.
Гошо Синдика прегоря от прекомерната си амбициозност да се мери с бившия си работодател Даниел Бузов и на практика бавно, но сигурно слага край на всекидневника. Работещи в изданието разказват, че след тежките информационни удари, получени през почивните дни, вчера физиономията му напомняла на тази на Кубрат Пулев след двубоя с Кличко. Запознати твърдят, че само апатията на Пеевски към „Конкурент“ все още го държи на поста главен редактор. Очевидно Гошо Синдика ще остане в историята на врачанската журналистика като човекът, ударил ключа на редакцията…
11.04.2018, 13:39 часа
3013 1
Коментари

4i4o

11.04.2018, 13:52 часа
Тука май замириса на феродо
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha