Медицински специалисти от Видин излизат отново на протест

Медицински специалисти от Видин излизат отново на протест Професионалисти по здравни грижи от видинската болница "Св. Петка" ще протестират отново на 21 март с искане за достойно заплащане на труда им. Така те ще се присъединят към националния протест, насрочен за същата дата. Председателят на дружеството на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи във видинската болница Диана Богомилова напомни исканията на сестрите.
"Искаме цялостна промяна в здравеопазването. Първо - да не сме акционерни дружества, второ - да ни се заплаща достойно труда в размер на две минимални заплати, да се спази колективният трудов договор, който е препоръчителен, но не задължителен и в нашата болница не е спазен, а той е 900 лева колетивният трудов договор подписан. Имаме още искания - да се остойности трудът на медицинските специалисти, такъв не е остойностен до момента. Просто се присъединяваме със същите искания както на колегите по всички градове."
Пациентите също трябва да подкрепят протестите, на мнение е Диана Богомилова.
"Просто нека ни подкрепят пациентите. Това е една кауза и за тях, защото, ако нещата продължават по този начин, гарантирам ви в близките 5-10 години тук болница няма да има. Ще тичаме до съседните градове, вече тичаме за раждания, да ви кажа, за операции отдавна."
Дежурните медицински специалисти ще продължат да се грижат за пациентите си по време на протеста, но ще носят сини лентички в знак на солидарност.
13.03.2019, 15:58 часа
819 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha