Тръмп ще бъде отстранен със сила, ако откаже да се оттегли след изборна загуба през 2020 година

Тръмп ще бъде отстранен със сила, ако откаже да се оттегли след изборна загуба през 2020 година

Някъде в седмия час на своите показания пред Конгреса миналата седмица, бившият адвокат на Доналд Тръмп - Майкъл Коен, отправи много сериозно предупреждение за бъдещето на американската демокрация, ако президентът не получи онова, което иска на изборите през 2020 година.
При президентството на Тръмп мнозина дебатират дали той може да бъде импийчнат (отстранен от поста) в първия му мандат, но Коен се безпокои за друго.
Той се притеснява, че прочутият бизнесмен, оказал се президент, с поведение на безцеремонен гост у дома и с достъп до ядрените кодове, може просто да откаже да си тръгне и да предаде ключовете от Белия дом, дори и да не бъде преизбран.
"Въз основа на опита от работата ми за г-н Тръмп, аз се страхувам, че ако той изгуби изборите през 2020, няма да има мирно предаване на властта", каза Коен. Тези негови думи предизвикаха почти същата реакция в залата, както и по-късно, в пародийното шоу "Събота вечер на живо" по повод показанията на Коен, в които той нарече Тръмп "расист". Тоест, практически никаква.
Все пак заслужава внимание, че Коен поставя въпроса какво ще се случи, ако президентът на Съединените щати откаже да напусне поста след изборна загуба. Може ли изобщо да се случи такова нещо?
Интервюирани експерти при подготовка на тази статия посочиха, че не съществува никакъв регламент как се постъпва при такъв сценарий. Както, може би, и самото правителство на Тръмп, САЩ биха се оказали в непозната територия. При предишни случаи в историята на Съединените щати, когато се е стигало до оспорване на президентството по някакъв начин, хладнокръвието е преобладавало в интерес на мирното предаване на властта.
 

16.03.2019, 14:31 часа
667 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha