Симона Стефанова спечели злато за АЕЦ "Козлодуй" от престижно състезание по бадминтон

Симона Стефанова спечели злато за АЕЦ "Козлодуй" от престижно състезание по бадминтон С един златен медал се завърна отборът по бадминтон на АЕЦ „Козлодуй“ от IV кръг от Националната верига по бадминтон в Хасково.
Състезанието се проведе в периода от 26 до 28 юли в спортна зала „Спартак“ и бе част от Националната индивидуална верига по бадминтон за ранглиста. В него участваха 155 състезатели от цялата страна, както и от Турция, Молдова, Украйна и Македония.
В дисциплината жени еденично Симона Стефанова от секция “Бадминтон” към АЕЦ “Козлодуй” завоюва златен медал и стана безспорен победител при жените четвърто ниво. Теодор Петров се класира пети при мъжете второ ниво, което му донесе 26-то място в ранг листата.
При смесените двойки Теодор Петров и Петя Димитрова достигнаха четвърт финал и там отстъпиха на домакините. В четвърто ниво при мъже еденично Илко Чуков се класира девети, което му донесе точки в ранг листата. В същото ниво на мъже двойки пето място завоюваха Петър Пешев от БК „Пазарджик“ и Теодор Петров от СК „Бадминтон АЕЦ Козлодуй“, а Живко Желязков и Илко Чуков не успяха да излязат от груповата фаза.
При жени  двойки Симона Стефанова в тандем с Петя Димитрова се класираха на четвърто място в четвърто ниво, след много оспорван мач за третото място.
При смесените двойки Илко Чуков и Симона Стефанова се наредиха на 12-то място в престижното състезание.
30.07.2019, 13:16 часа
1415 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha