Глад за съдебни заседатели! Намериха едва 37 от 60 за съдилищата във Враца

Глад за съдебни заседатели! Намериха едва 37 от 60 за съдилищата във Враца Мераклиите да станат съдебни заседатели в районния и окръжния съд във Враца се оказаха недостатъчно, за да попълнят общо 60-те свободни места, научи агенция BulNews. Това стана ясно по време на днешното заседание на врачанския общински съвет, когато местните сенатори трябваше да гласуват назначаването им. 
Докладната бе внесена от председателя на общинския съвет Румен Антов, който поясни, че свободните места за съдебни заседатели в районния съд във Враца са били 40, а за окръжния – 20. След като изтече предварително обявеният срок за подаване на кандидатури станало ясно, че желаещите да изпълняват обществената длъжност се броят на пръсти се наложи удължаване на приема. Дори това обаче не накарало драстично по-голям брой врачани да кандидатстват за позициите. В крайна сметка подадени кандидатури станали едва 37, които са одобрени от магистратите и от съветниците.
Според запознати, тази година кандидатстването за съдебен заседател било доста сложна задача. Изисквало се попълване на редица документи, а и всеки мераклия над определена възраст, трябвало да мине щателна проверка да не би да е бил уше на службите за държавна сигурност.   
 
24.09.2019, 14:55 часа
1206 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha