От РЗИ - Монтана излязоха с подробности за новозаразените с коронавирус в областта

От РЗИ - Монтана излязоха с подробности за новозаразените с коронавирус в областта От Регионалната здравна инспекция в Монтана излязоха с подробности за новозаразените с коронавирус в областта.
Единият случай е на 83-годишна жена от Лом. Тя е била настанена в местната болница с пневмония преди ден. Още с пристигането й в лечебницата докторите направили на бабата тест за коронавирус и я изпратили в София. Вчера вечерта от лабораторията в столицата съобщили, че пробата на жената е положителна.
83-годишната е настанена за лечение в инфекциозното отделение на ломската болница, а нейните контактни лица са вече издирени.
Положителна проба е дала и жена от ромския квартал "Раковица" в Берковица. Заразената се е върнала от Германия и е поставена под домашна карантина, като няма симптоми. От РЗИ съобщиха, че същата си е направила тест за коронавирус преди да тръгне за България, ала не изчакала резултата.
Вчера от консулството ни там са съобщили, че пробата й е положителна.
Третият случай, обявен днес в националната статистика, е отново на жена. Тя е на 28 години и е от Монтана, но живее в София.
От началото на епидемията в област Монтана са регистрирани 36 случая на заразени с коронавирус.
14.07.2020, 10:29 часа
5980 1
Коментари

Иванов

14.07.2020, 16:40 часа
Да живее Макаренко Макаренков!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha