"Монтана" стартира лятната си подготовка с 21 футболисти /снимки/

"Монтана" стартира лятната си подготовка с 21 футболисти /снимки/ С 21 футболисти отборът на "Монтана" стартира лятната си подготовка за новия сезон.
Тя ще премине на три етапа, като при втория монтанци ще се качат на лагер в Банско. В пиринския балкан северозападният тим ще изиграе най-малко три контролни срещи, като съперниците за тях са в процес на уточняване. Серията проверки започва с домакинство на "Спортист" (Своге) на 25 юни и завършва с гостуване на "Славия" на „Овча купел“ на 17 юли.
Пред десетина от най-верните си фенове капитанът на "Монтана" Иван Михов изведе отбора за първа тренировка. Тя се проведе на официалния терен и бе водена от треньора Светлан Кондев. Младият специалист получи картбланш от ръководството на клуба да води отбора във Втора лига, а целите пред него и помощника му Мирослав Митев, който ще се грижи за добрата форма вратарите, е бързо завръщане на монтанци в елита.
На този етап новите попълнения в "Монтана" са 6. Трима от тях са защитници - Димитър Буров е ляв бек и идва от "Ботев" (Враца. На същия пост играе и Делян Иванов, който е на 20 години, юноша е на столичния "Левски", а през пролетта носи екипа на "Нефтохимик" (Бургас). Той единствен идва на проби. Даниел Стоянов (19 г.) пък е централен защитник, кадър е на ДЮШ на "Черно море" (Варна).
Двама от новите са нападатели, това са Стефан Христов ("Царско село") и Атанас Карачаров ("Беласица" Петрич). Първият е предпочел офертата на "Монтана" пред тази на "Ботев" (Враца), а за Карачаров, който след два дни става на 23 г., интерес е имало от няколко отбора.
В родния си клуб се завръщат отново полузащитникът Николай Николов и таранът Владислав Цеков-Каската. За последно Николов бе част от "Левски" (Лом), а Цеков игра като преотстъпен на "Спортист" (Своге).
Подготовка с мъжкия тим започнаха и четирима юноши - Петър Петров, Алек Тодоров, Георги Манолиу и Румен Георгиев. След края на първенството на „А“ група U19 подготовка с първия отбор ще започне и 18-годишният халф Кристиян Вълков.
Ръководството на клуба преговаря със Александър Башлиев и Янко Ангелов, като до края на седмицата ще стане ясни дали те ще останат в "Монтана". Селекцията остава отворена, като се очаква тимът да се подсили с още няколко нови футболисти.
Ето кои започнаха подготовка:
вратари: Благой Макенджиев, Марио Кирев, Петър Петров (ДЮШ);
защитници: Иван Михов, Валери Христов, Стоян Предев, Димитър Буров (Ботев Враца), Делян Иванов (Нефтохимик Бургас), Даниел Стоянов (Локомотив Горна Оряховица), Алек Тодоров (ДЮШ);
полузащитници: Йордан Йорданов, Владимир Айтов, Стефан Каменов, Николай Николов (Левски Лом), Георги Манолиу (ДЮШ);
нападатели: Росен Кръстев, Димитър Законов, Владислав Цеков (Спортист Своге), Стефан Христов (Царско село), Атанас Карачаров (Беласица), Румен Георгиев (ДЮШ).
старши треньор: Светлан Кондев.
треньор на вратарите: Мирослав Митев.

 
17.06.2021, 16:50 часа
1352 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha